Læs torsdagens Business-kalender

Her finder du nogle af torsdagens begivenheder.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd. Ministeren skal svare på, hvad han synes om, at Danske Banks estiske filial, ifølge bankens egen revisionschef, ikke ville tjekke op på de reelle ejere, fordi de ikke ville genere deres kunder og dermed med åbne øjne brød hvidvaskreglerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

ERHVERV

08:00 - Ejendomsskatter i 2017 og '18

Danmarks Statistik har set på ejendomsskatterne i år og til næste år.

Sted: København
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: Capinordic, Jeudan
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Seadrill, Q3), FLSmidth (kl. 07.00, Thyssenkrupp, Q4)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
Statistiske efterretninger:

 • Ejendomsbeskatningen, 2017 og 2018

Udland:

 • 8.00: Tyskland: BNP-vækst (endelig), Q3
 • 9.00: Frankrig: PMI industri (foreløbig), nov
 • 9.00: Frankrig: PMI service (foreløbig), nov
 • 9.30: Tyskland: PMI samlet (foreløbig), nov
 • 9.30: Tyskland: PMI Industri (foreløbig), nov
 • 9.30: Tyskland: PMI Service (foreløbig), nov
 • 10.00: Eurozonen: PMI Industri (foreløbig), nov
 • 10.00: Eurozonen: PMI Service (foreløbig), nov
 • 10.00: Eurozonen: PMI Samlet (foreløbig), nov

Øvrigt:

 • Det amerikanske marked er lukket på grund af thanksgiving.

POLITIK

10:00 - Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen. En stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde. Heriblandt forslag fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om planloven og oversvømmelse, samt en stribe forslag fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) om blandt andet afgifter for bestemte biltyper og lempelse af beskatningen af kulbrintevirksomhed.

Se Folketingets ugeplan her
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

13:30 - Åbent samråd om Danske Bank og hvidvask

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd. Ministeren skal svare på, hvad han synes om, at Danske Banks estiske filial, ifølge bankens egen revisionschef, ikke ville tjekke op på de reelle ejere, fordi de ikke ville genere deres kunder og dermed med åbne øjne brød hvidvaskreglerne.

Spørgsmålet kommer i kølvandet på en artikel, der blev trykt i Berlingske 1. november med titlen »Internt brev i hvidvasksag: Danske Bank skjulte lyssky kunder for myndighederne«. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har også bedt om ministerens kommentar til, at Danske Banks topledelse blev advaret, først i 2012 og igen i februar 2014 af bankens egen revisionschef, og at bankens topledelse hverken kontaktede myndighederne eller foretog et akut stop for disse transaktioner, men først tog affære langt inde i 2015. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Læs mere om samrådet her:
Sted: København, Lokale: 2-080
Region: Hovedstaden

KRIMINAL

09:00 - Svindel med udbytteskat for retten

Retten i Glostrup fortsætter i dag straffesagen mod en tidligere skattemedarbejder og en dansker bosat i USA. Sagen handler om bedrageri og bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat. Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner over for Skat. Den tidligere skattemedarbejder er endvidere tiltalt for embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse for godt to millioner kroner. Sagen begyndte 16. november og fortsætter 27. og 29. november, samt 5. og 7. december.

Bagmandspoliti anklager ansat i Skat for millionsvindel
Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

INDLAND

13:00 - Verdensmål og bæredygtige investeringer

I forbindelse med FN's verdensmål holdes der debat om, hvor og hvordan Danmark kan påvirke og blive påvirket af de kommende nye regler, og hvordan der mobiliseres ressourcer til at nå verdensmålene. Til dagens arrangement taler blandt andre Mogens Lykketoft, Jan Parner, vicedirektør i finanstilsynet og . Stina Soewarta, chef for EU-Kommissionens repræsentation i Danmark.

Information og program
Sted: København, Christiansborg, Proviantgården
Region: Hovedstaden

14:00 - Sundhedsministeren overrækker sundhedspris

Fonden »En god start i livet« uddeler i dag årets pris på 50.000 kroner til overlæge Kiki Löser og udviklingsjordemoder Tove Bøttcher. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) overrækker prisen i Domus Medica i København.

Sted: København, Kristianiagade 12
Region: Hovedstaden
Kontakt: Cecilia Virgin, formand
tlf: 2023 1304
email: ceciliavirgin@mac.com

Filmbranchen holder møde om sexkrænkelser

Den danske filmbranche mødes i dag om arbejdskulturen i filmbranchen der den seneste tid blevet heftigt debatteret, og hvor flere historier om krænkelser og sexchikane er kommet frem. På branchemødet vil de blandt andet diskuterer problemerne, og hvad der kan gøres for at komme dem til livs.