Københavns Lufthavne roser regeringen for vækstudspil

Københavns Lufthavne roser regeringen for det nye vækstudspil, som indeholder en skitse til Danmarks første nationale strategi for luftfart. Det vil betyde, at der bliver taget hul på et nyt kapital i dansk luftfartshistorie.

Administrerende direktør i Købehavns Lufthavn, Thomas Woldbye, er tilfreds med det nye vækstudspil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver CPH mandag i en pressemeddelelse.

»Jeg er meget glad for regeringens udspil og vision om at skabe en national vækststrategi for luftfart. Hvis Danmark skal udvikle sig, som regeringen ønsker, får vi i de kommende år mere og mere brug for internationale flyforbindelser,« siger administrerende direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, i meddelelsen.

Ifølge en analyse fra Oxford Research vil en udvidelse af lufthavnen understøtte væksten herhjemme. En udvidelse fra 25 mio. passagerer til 40 mio. passagerer årligt vil understøtte 84.000 job i hele Danmark, hvor 44.000 af disse stillinger er i Hovedstadsregionen.

»Vi deler til fulde regeringens ambition om at skabe vækst i hele Danmark, og vi mener, at et stærkt og vedholdende fokus på luftfart samt en udvidelse af Københavns Lufthavn er helt centrale initiativer for at understøtte udviklingen i hele landet.«

»Jeg ser derfor frem til at samarbejde med regeringen om at skabe mere vækst i turismen samt udvikle flere flyruter, som sikrer bedre tilgængelighed for alle dele af landet,« lyder det fra Thomas Woldbye.