Keops sælger Capinordic- aktier til Capinordic-ledelse

En gruppe personer bag velhaverbanken Capinordic har købt aktier i selskabet for cirka en kvart milliard kr. af storaktionæren Keops. Keops går en fremtid uden Capinordic-aktier i møde.

Keops’ finansdirektør Michael Rosenvold afviser, at der skulle være en sammenhæng mellem Stordirs købstilbud og gårsdagens salg af en tredjedel af Keops’ Capinordic-aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keops
Ejendomsselskabet Keops har solgt for cirka en kvart milliard kr. aktier i velhaverbanken Capinordic til personkredsen omkring det nye finanshus. Dermed har Keops nedbragt sin ejerandel i Capinordic fra godt 28 procent til godt 19 procent

Køberne af aktierne er Capinordics adm. direktør Lasse Lindblad, Navision-milliardæren Erik Dam­gaard, som sidder i Capinordics bestyrelse, Keops-stifteren Ole Vagner, der også sidder i Capinordic-bestyrelsen, og finansmanden Peter Forchhammer, der er en af initiativtagerne bag velhaverbanken.

»Vi føler ikke, at vi behøver at have en stor ejerandel i Capinordic for at kunne have et godt samarbejde med dem. Vi vil meget gerne styrke vores kapitalberedskab, og vi vil hellere investere i ejendomme end i en kapitalandel i et selskab inden for formueforvaltning,« siger Keops’ finansdirektør Michael Rosenvold.

Stodir varslet købstilbud
Salget kommer på et tidspunkt, hvor det islandske ejendomsselskab Stodir har varslet et købstilbud på Keops. Og Stodirs adm. direktør Skarphedinn Steinarsson har allerede bebudet, at Stodir ikke er interesseret i Keops’ store aktiepost i Capinordic.

Selv om Skarphedinn Steinarsson er næstformand i Keops’ bestyrelse, og selv om de islandske investeringsselskaber Baugur og Fons er storaktionærer i både Keops og Stodir, afviser Michael Rosenvold, at der skulle være en sammenhæng mellem Stordir købstilbud og gårsdagens salg af en tredjedel af Keops’ Capinordic-aktier.

»Det er en ting, som vi har drøftet gennem en periode, og vi føler ikke, at vi har noget egentligt behov for at have det ejerskab (til Capinordic, red.),« siger Michael Rosenvold.

Han afviser heller ikke, at Keops giver slip på resten af Capinordic-aktierne.

»Vi har en formidlingsaftale med Capinordic, så hvis de kan finde købere til den rette pris, så er vi da også villige til at sælge,« siger Rosenvold.

Sprede aktien mere
På vegne af aktiekøberne siger Capinordics adm. direktør Lasse Lindblad:

»Styrken i det her for Capinordic er, at ingen større aktionær nu har en væsentlig indflydelse. Det styrker aktien betydeligt, at man har reduceret en storaktionær ned omkring de 19 procent fra 28 procent, og også at vi – som repræsenterer en stor del af Capinordic som insidere – er med til at købe op i aktien. Vi tror altså på aktien«.

Vil du selv købe flere aktier i Capinordic?

»Nu har jeg jo lige erhvervet en million flere, og jeg tror bestemt på casen. Men vi vil gerne sprede aktien endnu mere. Vi vil gerne have så mange aktionærer som muligt,« siger Lasse Lindblad,

Keops blev storaktionær i Capinordic sidste år, da Keops solgte fondsmæglerselskabet Proviso til Capinordic, for en aktiepost på 33 procent af finanshuset. Denne ejerandel er løbende blevet reduceret i takt med at Capinordic har købt andre selskaber for nyudstedte Capinordic-aktier.

Dispensation af formand
Salget af Capinordic-aktierne kommer ikke til at påvirke Keops resultatforventninger til i år, da salgsprisen minus salgsomkostninger kun overstiger den bogførte værdi marginalt.

De tre Capinordic-insidere Lasse Lindblad, Erik Damgaard og Ole Vagner har alle fået dispensation af bestyrelsesformanden Claus Ørskov til at handle aktier i Capinordic i utide, da de ifølge Lasse Lindblad ikke har kurspåvirkende insiderviden.