Karsten Ree: Jeg er ikke sigtet i bestikkelsessag

Ifølge Radio24syv er to politifolk fra Nordsjælland Politi sigtet for at have taget imod bestikkelse fra Karsten Ree i form af ophold af eksklusive ophold på Karsten Rees hoteller i Kenya og Zanzibar. Karsten Ree oplyser over for Berlingske, at han ikke er sigtet i sagen.

Arkivfoto. Ifølge Radio24syv er to politifolk fra Nordsjælland Politi sigtet for at have taget imod bestikkelse fra Karsten Ree i form af ophold af eksklusive ophold på Karsten Rees hoteller i Kenya og Zanzibar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

Ifølge Radio24syv er der tale om to politifolk, som i efteråret 2014 efterforskede en sigtelse mod Karsten Ree, som på daværende tidspunkt var mistænkt for menneskehandel. Sigtelsen mod Karsten Ree blev frafaldet, men efterfølgende var de to samme politifolk på ferie i Kenya og på Zanzibar på luksuriøse hoteller, som Karsten Ree ejer.

De to politifolk er ifølge Radio24syvs oplysninger begge sigtet efter straffelovens bestemmelse om bestikkelse, § 144, for i slutningen af november 2015 at have modtaget gaver fra Karsten Ree til en værdi af ca. 26.500 kroner.

Statsadvokaten, der over for Radio24syv ikke ønskede at kommentere sagen, bekræfter den nu over for Berlingske via Rigsadvokaten.

»Vi kan bekræfte, at Statsadvokaten behandler sagen, hvor Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har sigtet to polititjenestemænd for bestikkelse. Statsadvokaten i København er netop nu i færd med at vurdere, hvorvidt der er grundlag for at rejse tiltale i sagen. Statsadvokaten forventer at være klar med en afgørelse i den nærmeste fremtid,« skriver Rigsadvokaten i et mailsvar

Straffelovens §122 giver også mulighed for at retsfølge giveren af bestikkelse, men det er uklart, om politiet også interesserer sig for Karsten Rees rolle. Direkte adspurgt om politiet også efterforsker Karsten Ree for at have ydet bestkkkelse til de to politifolk, lyder svaret:

»Det har vi ingen kommentarer til,« siger Henrik Madsen, kommunikationskonsulent hos Rigsadvokaten.

Selv oplyser Karsten Ree i en SMS til Berlingske, at han ikke er sigtet i sagen.

»Er ikke sigtet!,« skriver han.

Ifølge Radio24syv bestod gaverne af første et tre-dages ophold  23. til 26. november 2015 på Karsten Rees safari-resort i Kenya, Karen Blixen Camp. Dette ophold havde en værdi af ca. 22.500 kroner. Herefter fulgte yderligere et tre-dages ophold 26. til 29. november til en værdi af ca. 4.000 kroner på det fem-stjernede luksushotel Bluebay Beach Resort på Zanzibar med pool og direkte adgang til Det Indiske Ocea