Politifolk sigtet for bestikkelse fra Karsten Ree

To betjente, der efterforskede finansmanden Karsten Ree i senere frafaldet sag, var på ophold på hans hoteller i Kenya og på Zanzibar.

Arkivfoto. To betjente, der efterforskede finansmanden Karsten Ree i senere frafaldet sag, var på ophold på hans hoteller i Kenya og på Zanzibar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

To politifolk fra Nordsjællands Politi er ifølge Radio24syv blevet sigtet for at have modtaget eksklusive ophold på finansmanden Karsten Rees hoteller i Kenya og Tanzania.

Politifolkene er ifølge Radio24syvs oplysninger blevet sigtet for bestikkelse efter straffeloven. De skal ifølge sigtelsen i november 2015 have modtaget gaver fra Karsten Ree for omkring 26.500 kroner og er begge suspenderet fra tjeneste.

De to politifolk nægter ifølge den enes advokat, Martin Cumberland, sig skyldige. Advokaten siger, at politimanden rejste som privatperson og selv betalte flybilletterne. Det er ikke lykkedes radioen at få en kommentar fra Karsten Ree.

Afskediges, hvis de dømmes

De to politifolk efterforskede i efteråret 2014 en sag mod Karsten Ree, der var mistænkt for menneskehandel, men sigtelsen mod ham blev efterfølgende frafaldet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har afleveret sagen til Statsadvokaten i København, der skal afgøre, om politifolkene skal tiltales. Sker det, og dømmes de skyldige i bestikkelse, vil de blive afskediget, oplyser Rigspolitiet til Radio24syv.

Politifolkene var ifølge sigtelsen på et tredagesophold til 22.500 kroner i november 2015 på safariresortet Karen Blixen Camp i Kenya, som Karsten Ree ejer. Siden fulgte tre dage til 4.000 kroner på det femstjernede luksushotel Bluebay Beach Resort på øen Zanzibar. Hotellet ejer Karsten Ree gennem rejsebureauet Africa Tours, som han købte 75 procent af i maj 2015.