K: Ingen skattereform uden lettelser i topskatten

Det slår den konservative erhvervsordfører efter statsministerens udmelding i weekenden om, at skattelettelser skal ske i bunden. Konservative vil ikke komme ind på, hvad der sker, hvis ønsket om lettelser i topskatten ikke imødekommes.

Borsen.dk har spurgt den konservative skatteordfører Jakob Axel Nielsen om, hvorvidt partiet er med på en skattereform, hvis reformen – som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bebudede i weekenden – kun giver skattelettelser i bunden.

"Det kan jeg ikke forestille mig, for vi er nødt til at tage højde for, at vores erhvervsliv siger nej til ordrer," siger Jakob Axel Nielsen.

Han understreger, at det er fint, at statsministeren anerkender, at der er et økonomisk råderum til skattelettelser, men en skattereform bliver altså ifølge ham ikke til medmindre, der lettes i toppen.

"Det er meget, meget afgørende, at skattelettelser placeres sådan, at de er til gavn for landet, og det er meget, meget afgørende for de konservative, at skattelettelser også gives til folk, der betaler mellem- og topskat," siger han.

Jakob Axel Nielsen vil ikke komme ind på konsekvenserne, hvis de Konservative ikke kan forhandle en skattereform hjem med lettelser i toppen.

Kilde: Borsen.dk