Folkevogn på afveje og høj cigarføring i Søborg

Mens der kommer sort røg ud af motoren på bilgiganten Volkswagen, er der anderledes glæde ved duften og synet af røg i Søborg, hvor cigarkæmpen Scandinavian Tobacco group har kurs mod mere vækst.

Foto: LUKE MACGREGOR. Volkswagen er primus motor, der trækker det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ned i et samlet minus på 2,3 pct. til 349,79 og ikke mindst de øvrige store europæiske bilmærker i blodrøde minusser.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Onsdagen begynder i røg og damp.

For i Tyskland står der lige nu en ildevarslende sort røg ud af selve motoren på en af verdens største og mest solide bilkoncerner. Volkswagen og dens ledelse er i knæ. Skandalen vil koste folkevognskoncernen 6,5 milliarder euro plus bøder, og mere hvis den breder sig til Europa og resten af verden. Læs journalist Uffe Gardels beretning om hele skandalen.

Og netop skandalen har allerede fået et navn. Erhvervsredaktør Peter Suppli Benson kommenterer det som man nu kalder »Dieselgate«.

I Søborg nord for København er man anderledes glad for røg. Verdens største producent af cigarer Scandinavian Tobacco Group (STG) har fået ny general. Han hedder Niels Frederiksen, og han er i gang med at ruske op i virksomheden. I sit første interview siden tiltrædelsen tilbage i marts gør han her op med i hvert fald noget af forgængeren Anders Colding Friis’ vækstplaner i virksomheden.

Damp på kedlerne er der hos verdens største ølproducent AB InBev, der gør klar til en kæmpe fusion. Mød topchef Carlos Brito, der har hårdt og effektivit ført ølgiganten AB InBev gennem storfusioner og opkøb. Et bud på rivalen SABMiller kan blive hans hidtil største udfordring.

Udfordringer er der også, når det gælder integretion, men kommunerne har fundet en vej. Når flygtninge skal integreres retter kommunerne blikket mod de store virksomheder. Det giver stordriftsfordele og er ikke så ressourcekrævende som samarbejde med små virksomheder.

I dag kommer Flügger B A/S med regnskab for 1. kvartal, og den amerikanske Energiinformation Administration offentliggør i dag deres statusrapport over råolie. Læs mere om dagens begivenheder på Business kalenderen.

Med ønsket om en god dag.

Med venligh hilsen

Morten Thorborg Jasper