Egmonts diskrete alfahan skal skrive en ny fortælling om Nykredit

Steffen Kragh har kastet glans over bundlinjen i Egmont-koncernen, og nu får han brug for al sin magi som ny bestyrelsesformand for Nykredit. Foto: Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere

Steffen Kraghs direktørkontor i Vognmagergade i det indre København er spækket med fortællinger fra hans Egmontfærd ude i verden og herhjemme. I et hjørne ligger nogle boksehandsker med påskriften: »There is no substitute for action« – »Der er ingen erstatning for handling«.

Mens 52-årige Steffen Kragh for længst er trådt i karakter som topchef for Egmont, er konturerne mere udefinérbare, når omridset af bestyrelsesformanden for Nykredit skal tegnes. Selvsagt er opgaverne forskellige, men Steffen Kragh er så heldig, for han har et helt kabinet af rollemodeller at trække på i sin portefølje af Disney-karakterer, der er i fortællefabrikken Egmonts stald.

Naturligvis tangerer sammenligningen en overdosis af det fedtmulede, for man ser kun, hvordan han agerer udadtil som Nykreditformanden, og den optræden har hidtil været yderst sparsom.

Offentligheden har stadig til gode at se en karakterfast »Steffen von And« som formand for landets 150 år gamle realkreditinstitut oven på forårets imagetillids-ridser og forbrugeruvejr om bidragssatser på boliglån.

Steffen Kragh lindede i gårsdagens interview med Berlingske Business på døren til sit formandskammer, hvor der bl.a. blev talt om en børsnotering af Nykredit om føje tid. Han er ikke en mand, der ofte søger offentlighedens rampelys. Han er en af de direktører, der ikke særligt ofte stiller op til interview, uagtet at han og hans gesjæft udgiver magasiner om de kendte og de feterede.

Flerdoblingens mand

Steffen Kragh har aldrig optrådt på forsiden af Euroman, Alt for Damerne eller Her & Nu, men han har en betydelig plads i medieverdenen, hvor han har brugt de seneste 17 år på at gøre Egmonts fundament – der ud over magasiner også omfatter bøger, film og TV-stationer – solidt, både strategisk og finansielt. Faktisk er både driftsresultatet og egenkapitalen flerdoblet i hans regeringstid.

Steffen Kragh er en diskret alfahan, som vil vinde uden at prale, og som ikke taler over sig. Da Berlingske Business for et par år siden interviewede Egmonts topchef, var han på rundrejse til sine medarbejdere i koncernen. Dengang citerede han skuespilleren Kevin Spacey – bl.a. kendt som Frank Underwood i TV-serien »House of Cards«:

»Give people what they want, when they want it. In the form they want it in, at a reasonable price and they’ll more likely pay for it rather than steal it.«

Mon Steffen Kragh vil tage på turné med det samme citat hos kunderne i Nykredit?