Nykreditchef: Massefyring er konsekvensen af branchens rammevilkår

Af de 240 stillinger, som Nykredit vil spare væk, skal størstedelen ske ved fyringer. Det er en konsekvens af de rammevilkår, som virksomheden arbejder under, siger koncernchef Michael Rasmussen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejrudsigten har budt på stiv modvind for landets største realkreditinstitut, Nykredit, siden det i februar hævede bidragssatserne til stor frustration for tusindvis af boligejere.

Selskabet meddeler i dag, at man skal skære koncernen til med 200 millioner kroner. Det sker blandt andet ved at nedlægge 240 stillinger. Heraf vil en andel være ubesatte stillinger, der ikke genbesættes. Det betyder, at der bliver fyret op mod 190 medarbejdere.

Koncernchef Michael Rasmussen fortæller til Berlingske Business, at det naturligvis aldrig er sjovt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, men at det er vigtigt for virksomheden, at den får reduceret sine omkostninger.

»Det er jo selvfølgelig aldrig sjovt at sige farvel til dygtige medarbejdere. Men med de rammevilkår, vi oplever i branchen, så er det vigtigt for en virksomhed som vores at reducere omkostningerne og trimme virksomheden,« fortæller Michael Rasmussen og fortsætter:

»De stigende krav, som der bliver stillet til finansielle virksomheders polstring, gør, at vi skal være en mere omstillingsparat virksomhed«.

Det er ikke længe siden, at Nykredit sidst svingede sparekniven, men det er slet og ret en del af, at virksomheden skal være relevant for dens kunder, forklarer Michael Rasmussen.

Kan de ansatte nu vide sig sikre?

»Der ingen slutdato på det arbejde. Vi skal blive mere konkurrencedygtige, og det gør vi bl.a. på den her måde, når vi skærer i omkostningerne og bliver mere effektive. Og vores ansatte ved godt, at vi er i branche, hvor vi skal være relevante for vores kunder og over for vores partnere i Totalkredit. Vi skal være så effektive og konkurrencedygtige som muligt,« forklarer Michael Rasmussen.

De berørte medarbejderne vil få besked 15. november 2016.

Spekulation i børsnotering

Udover besparelserne på personaleområdet lancerer Nykredit en række ekstra besparelser på bl.a. brugen af konsulenter, markedsføring samt på øvrige udgiftsposten. Og man kigger stadigt efter en mulig køber af hovedkontoret:

»Vi søger hver eneste dag efter forbedringer og besparelser, og det gælder også for vores hovedkontor, hvor vi er i en proces, der handler om at finde en mulig køber. Det glæder jeg mig til at gå ud og fortælle om, når den tid kommer. Men der er ikke noget nyt på den front endnu,« siger Michael Rasmussen.

Mange har spekuleret i, at de mange omkostningsreduceringer sker som konsekvens af, at Nykredit forbereder sig på en snarlig børsnotering. Men at dagens sparerunde skulle have noget med børsnoteringen at gøre, afviser Michael Rasmussen.

»Den her øvelse, vi har været igennem i dag, handler ikke om, at vi skal gøre os klar til en børsnotering. Den handler derimod om, at vi skal drive en sund og bæredygtig forretning. Vi skal effektivisere den her virksomhed, så det bliver en stærkere virksomhed. Når det er sagt, så understøtter det naturligvis børsnoteringen,« siger han.

Nykredit forventes at gå på børsen i løbet af 2018.