DI holdt årsmøde for fuld musik

Omkring 1.100 erhvervsledere og den øverste creme af ministre og ordførere fra Christiansborg fyldte pladserne op til DIs årsmøde. Danmark har brug for alle de talenter, vi kan skaffe, var hovedbudskabet på konferencen.

Til årsmøde hos Dansk Industri, hvor bl.a. Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen holdt tale, og 1.100 erhvervsledere var mødt op. Her ses statsminister Lars Løkke Rasmussen med adm. direktør i DI Karsten Dybvad og bestyrelsesformand i DI Lars Mikkelgaard-Jensen, mens orkestret er på vej op på scenen. Foto: Simon Skipper
Læs mere
Fold sammen

Der var stemning og kammermusik til kaffen, da DIs årsmøde blev sat i gang lige efter frokost i Forum i København. Stort set hele magteliten i Danmark var som altid samlet til konferencen, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Omkring 1.100 erhvervsledere samt toppen af ministrene og ordførere fra Christiansborg fyldte de mange pladser i salen. Storskærmen var flittigt i brug, når budskaberne fra talerne skulle sendes ud til tilhørerne.

»Danmark har talent – lad os bruge det«, var overskriften på mødet, og temaet var valgt, fordi vi ifølge DI ikke kan skabe mere vækst her i landet med de hænder og hoveder, vi har til rådighed. Deltagerne på mødet hørte på taler fra blandt andre adm. direktør i DI Karsten Dybvad, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) samt formanden for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen (S).

Med smil på læben mente Lars Løkke ikke, at han var den rette til at tale om talent. Men han var gået i skarp træning for at toppe til lige netop til DIs topmøde. Fra den mere alvorlige kant fremhævede Karsten Dybvad, at det er et ansvar for alle at få de nødvendige talenter i spil på arbejdsmarkedet. Mere end hver tredje virksomhed melder om stillinger, de ikke kan få besat, og halvdelen fortæller, at det har kostet dem ordrer, fremhæver DI.

Med henvisning til den aktuelle flygtningesituation fremhævede Karsten Dybvad samtidig, at han er overbevist om, at rigtig mange virksomheder gerne vil ansætte flygtninge, som har fået opholdstilladelse i landet.

»Når alt kommer til alt, er de flygtninge, som får opholdstilladelse i Danmark, ikke anderledes end alle andre, der står på kanten af vores arbejdsmarked. Vi skal som samfund turde møde dem med krav og samtidig give dem muligheden for at bidrage. For at arbejde,« siger Karsten Dybvad, der påpeger, at det for mange virksomheder kan være svært at finde rundt i junglen af tilskudsregler, som kan hjælpe virksomhederne, hvis de vil ansætte flygtninge. Derfor opretter DI nu en hotline, der skal hjælpe virksomhederne.

Gode universiteter i Syrien og Østeuropa

Microsoft Danmark er en af de virksomheder, der godt kunne forestille sig at ansætte flygtninge i enkelte stillinger.

»Vi er 900 i Microsoft i Danmark, og vi har omkring 30 til 35 stillinger, som vi har meget svært ved at få besat. På nogle få stillinger kan vi godt tage flygtninge. Der er også gode universiteter i Syrien. Blandt de 40 nationaliteter vi har i dag, er der eksempelvis mange østeuropæere, fordi de derovre har nogle rigtigt gode tekniske universiteter,« siger Charlotte Mark, der er adm. direktør for Microsofts udviklingscenter her i Danmark.