Det danske arbejdsmarked er rødglødende

Flaskehalse. Fra første til andet kvartal steg antallet af jobannoncer lagt på nettet med 10 pct. - hvilket taler for yderligere ledighedsfald, hvis ellers virksomhederne kan få fat i de rette medarbejdere, konstaterer Danske Bank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske arbejdsmarked er rødglødende, konkluderer Danske Bank i publikationen Dansk Jobindex.

I løbet af det seneste år er ledigheden faldet med 40.000 personer og var i maj nede på 125.000 ledige. Det er dermed den laveste ledighedsniveau siden 1974 ifølge Danske Bank.

- Det er vanskeligt at sige, hvor langt ledigheden vil kunne komme ned, inden at flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet sætter en stopper for yderligere ledighedsfald. Dansk Jobindex giver en klar indikation af, at vi kommer til at teste arbejdsmarkedets fleksibilitet over de kommende måneder. Fra første til andet kvartal steg antallet af jobannoncer lagt på nettet med yderligere 10 pct. - hvilket taler for yderligere ledighedsfald, hvis ellers virksomhederne kan få fat i de rette medarbejdere, konstaterer banken.

30.000 nye annoncer om månedenDer blev i løbet af kvartalet lagt 86.300 nye jobannoncer på nettet. Det betyder, at der hver måned bliver lagt knap 30.000 nye jobannoncer på nettet. Det svarer til i størrelsesordenen 40-45.000 nye stillinger, da hver annonce i gennemsnit indeholder 1,5 stillingsopslaget. Dansk Jobindex måler alene nye stillingsannoncer på nettet, og derfor er der tale om reelle job. Der er fremgang at spore i alle regioner. Væksten har været størst i Midtjylland og mindst i Nordjylland. Størst vækst i efterspørgslen efter medarbejdere findes inden for industrien, som efterhånden er kommet med i det økonomiske opsving. Også i byggeriet og blandt de kreative fag er der stor efterspørgsel efter nye medarbejdere. Inden for flere A-kasser er det nu sådan, at der inden for de seneste tre måneder er blevet annonceret flere ledige stillinger, end der reelt er ledige, lyder det fra banken.

RB-Børsen