Dansk advarsel mod Merkels opfordring til ECB

Den tyske kansler er meget bekymret for stigende inflation, men risikoen for yderligere afmatning i økonomien er mindst lige så stor, mener bankøkonom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også herhjemme er der grund til bekymring for stigende inflation, men det vil være et forkert signal, hvis Den Europæiske Centralbank (ECB) vælger at forhøje renten for at dæmme prisstigningerne.

Det er meldingen fra cheføkonom Jes Asmussen, Handelsbanken, efter den tyske forbundskansler Angela Merkel torsdag i et interview med magasinet Stern understregede, at ECB har pligt til at beskytte eurozonen mod enhver risiko for inflation. Udtalelserne skal ifølge Jes Asmussen ses som direkte advarsel til ECB mod at sænke renten og en indirekte opfordring til at hæve renten.

- Angela Merkel ser bestemt større risiko for øget inflation i forhold til lavere økonomisk aktivitet og dermed også, at ECB stadigvæk måske bør sætte renten op. Og det er ikke godt for Danmark, hvis vi kigger på den afmatning, som vi også er i gang med herhjemme - specielt afmatningen på boligmarkedet, hvor højere renter kan være med til forstærke opbremsningen, siger Jes Asmussen.

/ritzau/