Business-update: Dansk designklenodie slår sig sammen med amerikansk gigant

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Bang & Oluf­sen sæt­ter nu fart i en glo­bal sats­ning og slår sig sam­men med ame­ri­kansk gi­gant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters tv/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til tirsdagens Business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier lige nu.

På denne tirsdag kommer overblikket blandt andet forbi det danske designklenodie Bang & Olufsen, der har indgået et nyt stort samarbejde. Men vi begynder på Christiansborg hos De Radikale, som nu vil oprette en ny fond for at opnå et højere klimamål:

Ra­di­ka­le vil straksbeskatte pen­sio­ner for at nå nyt kli­ma­mål på 80 procent

De Radikale har netop på et pressemøde foreslået at oprette en ny klimafond på 75 milliarder kroner, som skal investeres i grønne tiltag for at nå et højere klimamål på 80 procent i 2030 og 110 procent i 2050.

Fonden skal finansieres ved at fremrykke beskatning på danskernes kapitalpensioner. Det skriver Børsen.

»110 procent grøn – at komme herhen er ikke bare muligt. Vi kan også betale for det. Vi har råd. Hvis vi vil. Det er både teknisk muligt, og det er økonomisk overkommeligt,« sagde politisk leder Sofie Carsten Nielsen på pressemødet.

Pensionsbranchen advarer overfor Børsen om, at pengene kommer til at mangle i fremtiden.

No­vozy­mes opju­ste­rer både om­sæt­ning og re­sul­tat

Den danske enzymvirksomhed Novozymes nyder godt af en pæn efterspørgsel, og det har givet øget salg og indtjening.

Det viser selskabets regnskab for tredje kvartal, der er offentliggjort tirsdag.

Novozymes har en række forskellige forretninger, der fremstiller enzymer til alt fra vaskemidler til foder i landbruget.

Samlet har de sikret en omsætning på 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en vækst på ti procent i forhold til samme periode sidste år.

Bang & Oluf­sen sæt­ter fart på glo­bal sats­ning: Slår sig sam­men med ame­ri­kansk gi­gant

Bang & Olufsen, der blandt andet producerer tv, højttalere og høretelefoner, ser et stort potentiale i at sælge deres design til virksomheder. Derfor slår det danske elektronikselskab sig nu sammen med den internationale kæmpe Cisco, der leverer it-udstyr til koncerner i hele verden.

Det skriver Børsen.

Bang & Olufsen har i samarbejde med Cisco udviklet høretelefoner, der skal forbedre oplevelsen i forbindelse med hjemmearbejde.

»I dag vil mange forbrugere have et produkt, der både kan bruges på arbejdet og alle andre steder. Men det skal se godt ud og være i rigtig god kvalitet, hvis folk også skal tage det med ud af kontoret,« siger Bang & Olufsens topchef, Kristian Teär, til Børsen.

Bang & Olufsen  har netop også taget et gigantisk spring på Berlingske Business' imageliste. Efter år med turbulens, brudte løfter og elendige resultater har Kristian Teär trukket en af Danmarks mest ikoniske virksomheder markant højere op på listen.

Her er fem skarpe bud på historier eller kommentarer fra Berlingske Business:

Facebook-ansat i afskedsbrev: Jeg kan ikke blive med god samvittighed

Ledelsen er ikke for alvor interesseret i at rydde op i Facebooks mørke hjørner, skriver Facebook-ansatte i bekymrede afskedsbreve. Virksomheden savner vandtætte skotter mellem afdelinger, lyder det. Det betyder, at virksomheden lader politiske hensyn til omverdenen have direkte indflydelse på, om man reagerer på misinformation og hadsider, lyder kritikken i interne dokumenter.

Det skriver Eva Jung og Michael Lund mere om her.

Et bulgarsk Wolt-bud gik til a-kassen for at få afgjort sin sag: Svaret ærgrer a-kassen

Wolts blå leveringsbude har gennem længere tid været genstand for massiv debat, idet det er uklart, hvorvidt de arbejder som selvstændige eller som lønmodtagere. I en sag har skattemyndighederne vurderet forholdene for et bulgarsk bud. Ifølge flere aktører understreger dette svar kun behovet for mere klarhed.

Læs historien af Julie Schneider her.

Teleselskaber klar til at kræve erstatning, hvis regeringens nye logning også dømmes ulovlig

Justitsministeriet forventer selv, at ændringerne af den omfattende overvågning af danskernes tele- og internetdata kan blive underkendt af EU-Domstolen. Sker det, vil teleselskaberne kræve erstatning, for alene ændringerne, som ministeriet forventer klar fra nytår, står dem i en trecifret millionregning.

Det skriver Thomas Breinstrup mere om her.

Her bliver næsten hver fjerde hus stadig solgt til overpris

Der har været så meget knald på boligmarkedet under coronapandemien, at mange har set sig nødsaget til at betale mere end udbudsprisen for at sikre sig drømmeboligen. Og selvom det er stilnet lidt af, bliver der særligt et sted i landet stadig solgt rigtig mange boliger til overpris, viser ny analyse.

Berlingskes Louise Kastberg skriver mere om det her.

På trods af tårnhøj gæld – nu skal franske vælgere gøres glade

Der er gået valgkamp i de offentlige finanser i Frankrig, hvor coronakrisen nu har fået selskab af forsyningskrisen. Udsigten til store underskud betyder, at der venter en stor regning forude. Men også en kamp i EU, hvor Danmark og Frankrig kan ende på hver sin side af en dyb kløft.

Læs kommentaren af Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Harald Bie, her.