Billeasing er for folk med dyre biler

Billeasing er for forbrugere, der kører i dyre biler. Det viser ny test af samtlige 28 virksomheder, der tilbyder billeasing.

Leasing har været et velbeskrevet emne i det forgangne år. Men hos mange forbrugere er det stadig uklart, hvor det for alvor kan betale sig at lease biler. Ny test fra Forbrugerstyrelsens af billeasing viser, at det bedst betaler sig, hvis du er til biler i den dyre klasse, som eksempelvis en BMW eller en Mercedes.

Af de leasingtilbud, der er blevet undersøgt i testen, kan det altid betale sig at lease en bil til en nypris over 450.000 kr. Derimod er der ingen økonomisk fornuft i at lease biler under 230.000 kr. De biler, som prismæssigt set ligger mellem 230.000 og 450.000 kr., afhænger den økonomiske fordel eller ulempe ved leasing af de enkelte udbyderes tilbud.

Ikke nok informationTesten viser desuden, at virksomhederne, der tilbyder billeasing, ikke er gode nok til at give forbrugerne tilstrækkelig information, samt at kontrakterne kan være svære at gennemskue. Det gør det besværligt for dig at sammenligne forskellige tilbud.

Manglende informationer i kontrakterne kan blive et problem for forbrugeren. I 14 ud af de 28 tilbud, som Forbrugerstyrelsen har testet, oplyser leasingudbyderen eksempelvis ikke, hvem der må køre bilen ud over den, der leaser bilen. Og må konen eller kæresten ikke sidde bag rattet, er tilbuddet måske mindre attraktivt.

”Interessen for billeasing er stigende blandt almindelige forbrugere. Men som testen viser, er markedet komplekst og svært at gennemskue. Derfor har vi testet alle virksomheder, der tilbyder leasing, så forbrugerne får et solidt udgangspunkt, før de vælger at lease frem for at købe,” siger Louise Holck direktør i Forbrugerstyrelsen.

Billeasingberegneren på forbrug.dk viser, om det er økonomisk mest fordelagtigt at købe eller lease. Tast få oplysninger ind og sammenlign en leasing tilbud med køb af ny bil. Se link.

På forbrug.dk kan man finde og sammenligne oplysninger fra de 28 testede udbydere.

Kilde: Forbrug.dk

- Mja