Analytiker: Blød landing for dansk økonomi

Efter adskillige måneders frygt for, at dansk økonomi skulle lande forkert, er der nu udsigt til, at hele økonomien får en blød landing, forudser Danske Bank.

Forbrugsfesten er ved at lukke. Boligmarkedet er kølet af. Og renten er steget. Men den danske økonomi tager ikke skade af udviklingen.

Det ser derimod ud til, at økonomien udvikler sig fornuftigt og uden kriser de kommende to år, vurderer Danske Banks chefanalytiker Steen Bocian i sin seneste prognose for dansk økonomi.

"Dansk økonomi bliver ved med at overraske positivt," lyder det i rapporten, der henviser til, at den lave ledighed overraskende ikke har medført et kraftigt lønpres. Derudover vurderer banken, at danskernes økonomi vil fortsætte med at være solid.

Danske Bank forventer, at lønvæksten vil lande på fire procent i løbet af 2007, og at den danske økonomi kan holde til den stigning. Men hvis lønnen derimod stiger mere, bevæger økonomien sig ud i farezonen.

"Presses lønvæksten op over fire procent kan skadevirkningerne på dansk økonomi på sigt blive betragtelige," lyder det i rapporten.

Heller ikke den lave ledighed og de efterfølgende begrænsninger i produktionen er et problem.

"Nu er ledigheden imidlertid kommet så langt ned, at det sætter grænser for væksten i de kommende år. Det skal vi imidlertid ikke være kede af. Det betyder blot, at vi udnytter økonomiens produktionspotentiale fuldt ud," lyder det i rapporten.