Politiet koordinerer efterforskningen af deling af drabsvideo fra Marokko: »Det kan være strafbart«

Efter flere anmeldelser om personer, der deler drabsvideoen, som tilsyneladende viser drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen eller norske Maren Ueland, vil Østjyllands Politi nu koordinerer efterforskningen.

Ved hjælp af »teknisk efterforskning« vil Østjyllands Politi nu finde ud af, hvem der har delt videoen, oplyser chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FADEL SENNA/Ritzau Scanpix

Politiet modtager i disse dage flere anmeldelser om personer, der videredeler drabsvideoen fra Marokko.

Det er den video, som tilsyneladende viser drabet på de en af de to unge kvinder Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland.

Fredag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at efterforskningen nu skal samles og koordineres hos Østjyllands Politi.

Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, siger, at politiet nu skal forsøge at finde ud af, hvem der har delt videoen. Derudover skal de undersøge, om måden, hvorpå vidoen er blevet delt, er strafbar.

»Videoen er delt i hele landet, og vi vil forsøge at sikre, at behandlingen af sagen bliver ensrettet behandlet over hele landet,« siger Klaus Arboe Rasmussen og påpeger, at viderdeling af videoen altså kan være strafbart.

Ifølge Klaus Arboe Rasmussen ved Politiet endnu ikke, hvor mange personer der har delt videoen. Men han »opfordrer alle til ikke at dele videoen, men at man sletter den, hvis man modtager den.«

Ved hjælp af »teknisk efterforskning« vil Østjyllands Politi nu finde ud af, hvem der har delt videoen.

Gør I ikke bare videoen mere interessant ved fastholde fokus på den?

»Det kan man måske sige, men for os handler det om at få vurderet, om det at dele den er strafbart eller ej. Vi vil have det stoppet nu, og så koncentrerer vi os om, hvorvidt der er overtrædelser af straffeloven,« siger Klaus Arboe Rasmussen.

Ifølge en pressemeddelse, som Østjyllands Politi udgav fredag, kan det være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se videoen.

»Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre,« siger Klaus Arboe Rasmussen i pressemeddelsen.