Unge fra Gentofte videredeler drabsvideo fra Marokko: »Vi tager det meget alvorligt«

Flere kommuner har netop nu problemer med, at kommunens teenagere spreder en video, som tilsyneladende viser drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland. Senest Gentofte Kommune.

Drabsvideo fra Marokko bliver i øjeblikket videresendt mellem skoleelever flere steder i Danmark, senest i Gentofte Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Tag en stille og rolig snak med jeres børn, lyder opfordringen fra Gentofte Kommune til kommunens forældre, efter man har kunnet konstatere at en voldsom video af det, som tilsyneladende er mordet på to skandinaviske kvinder i Marokko, er sendt i omløb blandt elever i 7., 8. og 9. klasse på skoler i Gentofte.

Det fremgår af en besked til forældre i kommunen, som Berlingske er i besiddelse af.

»PET bekræftede i slutningen af december 2018, at en video, der viser henrettelsen af de to skandinaviske piger i Marokko, var i omløb på nettet. Sidenhen har videoen spredt sig til hele landet, og mange har allerede set videoen. Nu viser det sig, at videoen også deles blandt børn og unge,« lyder meddelelsen:

»SSP Gentofte har i sidste uge kunne konstatere, at videoen er i omløb blandt  7., 8. og 9. klasser på kommunens skoler, og vi tager det meget alvorligt, og ønsker med denne henvendelse at orientere alle forældre på skolerne i Gentofte.«

»Det er dels meget vigtigt at gøre opmærksom på, at videoen er strafbar både at besidde og videresende, og at sagen, som er kategoriseret som terror, fortsat efterforskes. Videoen indeholder materiale, der er så grænseoverskridende, at det kan påvirke børn og unges sundhed og trivsel at se denne video,« står der i beskeden, ligesom nummeret på kommunens SSP-leder bliver oplyst, så bekymrede forældre kan ringe ind.

Gentofte Kommune er langtfra den første kommune, som har konstateret, at videoen sendes rundt blandt teenagere.

I går kunne TV 2 fortælle, at forældre til børn og unge i Helsingør har fået en lignende besked fra kommunens SSP-leder, ligesom DR forleden skrev, at en skole i Aalborg har erfaret, at videoen er blevet set af flere af dens elever.

Berlingske har uden held forsøgt at få en kommentar fra SSP-leder i Gentofte Kommune, Pernille Ødegaard Skovsted.