Politiet anholder lederen af Black Cobra

Da en kreditor løgnagtigt påstod, at han var fra Black Cobra, gik banden for alvor ind i sagen. To af bandens topfigurer er anholdt for afpresning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med anholdelsen af tre medlemmer af Black Cobra håber politiet at have sat toppen af banden ud af spillet.

Blandt de anholdte er en 29-årig mand med libanesisk baggrund, som politiet betragter som gruppens ledende figur. Han blev anholdt tirsdag sammen med en ligeledes 29-årig mand, som politiet opfatter som gruppens næstkommanderende.

De to sigtes for afpresning i forbindelse med en 45-årig mands firma fra Greve, der er i betalingsstandsning. Manden blev opsøgt af en 27-årig tidlig forretningsforbindelse, der havde penge til gode. Og han forsøgte at pynte sig med lånte fjer i et forsøg på at få gælden betalt.

Den 27-årige brugte som trussel, at han var fra Black Cobra. Og da det rygte nåede frem til medlemmerne af den notoriske bande, gik de ind i sagen for alvor og krævede at få penge ud af både den 45-årige og den 27-årige.

Ifølge sigtelsen mod de anholdte blev der betalt 100.000 kroner.

Det er politiets opfattelse, at der på et tidspunkt blev sendt et tæskehold ud, for at kræve pengene betalt. Den tredje anholdte er en 31-årig mand, som politiet sigter for at deltage i overfaldet, hvor den ene af de to ofre blev slået i gulvet og sparket og slået, mens han lå ned.

De tre fremstilles mandag eftermiddag i grundlovsforhør i Roskilde. Sagen er blevet efterforsket af politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst.

Black Cobra er en af de såkaldte niveau 1-bander, som politiet overvåger særligt intenst.

Gruppen består primært af unge med udenlandsk baggrund, og den har sin tyngde i blandt andet Roskilde og Hundige.

/ritzau/