Nordjylland vil optage lægevagts-samtaler

Christian-sagen får sin første direkte konsekvens: Region Nordjylland vil nu optage vagtlægesamtaler

Christian døde 14 måneder gammel. Han slugte et batteri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto

Som en direkte konsekvens af Berlingske Tidendes omtale af Christian-sagen – sagen, hvor en lille dreng døde trods kontakt med 11 læger – vil Region Nordjylland nu påbegynde en praksis med at optage samtalerne mellem vagtlæge og patient.

Berlingske Tidende har beskrevet, hvordan forældrene til Christian, Maria Andersen og Jimmi Knudsen, reelt står uden retssikkerhed i sagen, fordi de ikke kan bevise, at de har advaret de pågældende læger og sygehuse om batteriet.

De involverede sygehuse i Holbæk og Slagelse afviser, at de har begået fejl, og afviser forældrene og bedsteforældres påstand.

Før kommunalreformen optog en del amter samtalerne, dels for at kunne kvalitetssikre, dels for at garantere både læge og patienter retssikkerhed ved en eventuel efterfølgende tvist.

Den praksis blev imidlertid droppet flere steder i landet, da amterne blev slået sammen til regioner. I dag optager kun Region Syddanmark og Region Midtjylland.

Men nu vil Region Nordjylland med på vognen, siger regionsrådsformand Ulla Astman:

- Det er en ekstra sikkerhed for begge parter - såvel patienterne som lægerne. Skulle der opstå tvivl omkring et sagsforløb, har vi med en optagelse mulighed for at gå tilbage og finde frem til sagens rette sammenhæng, siger hun.

De praktiserende læger i regionen er helt enige:

- Kommunikation i en telefon kan være en vanskelig kunst, og undertiden kan der opstå misforståelser. I de situationer kan det være en hjælp i udredningen af en sag, at vi har en optagelse af samtalen. Vi håber på, at det også kan dæmme op for en del af de trusler og andre ubehageligheder, som lægevagten fra tid til anden udsættes for, siger de praktiserende lægers formand i Nordjylland, Eddie Nielsen.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har i Berlingske Tidende opfordret regionerne til at optage samtalerne på bånd.


Click here to load this Caspio Bridge DataPage.


Hvordan blev du behandlet hos vagtlægen? Fortæl din historie her.