Manden der engang blev kysset af alle guder

Boris Becker var et tennistalent ud over det sædvanlige og opbyggede en trecifret millionformue. Efter tenniskarrieren har han haft uheld i pengesager og kærlighed.

Boris Becker har vundet seks Grand Slam-titler. Fold sammen
Læs mere

På tennisbanen havde Boris Becker allerede som teenager en sikker og talentfuld hånd.

Som 17-årig – den dengang yngste nogensinde – vandt han i 1985 sensationelt Wimbledon, og han gentog succesen to gange, i 1986 og 1989. Inden han i 1999 lagde ketcheren på hylden, havde han – udover de tre Wimbledon-sejre – vundet 49 professionelle single-titler, 15 dobbelt-titler og seks Grand Slam-titler.

Boris Becker, der naturligvis blev tysk nationalhelt, var kendt for sin dræber-serv og sit fantastiske netspil, hvilket gav ham kælenavne som »Boom Boom« og »Baron von Slam«. Han var en fighter, og selv om han godt kunne vise temperament og slå ketcheren i underlaget og skælde ud på sig selv, når en kamp gik skidt, så var han en helt anden og mere indadvendt type end sin amerikanske rival, John McEnroe, der kunne være yderst aggressiv og provokerende over for modstandere, dommere og publikum.

De to har i øvrigt udkæmpet en af tennishistoriens længste kampe, seks timer og 22 minutter. Det var i Davis Cup i 1987. Becker vandt.

Fra karriere til konkurs

Efter tenniskarrieren har Boris Becker bl.a. været ejer af et sportfirma, som producerer tennistøj og ketchere, været en talentfuld og indtjenende pokerspiller, været sportskommentator på BBC og været træner for tennisspillere, bl.a. Novak Djokovic.

Men han har slet ikke haft det samme talent for penge, som han havde for tennis. Han brugte alt for mange penge. I 2002 blev han idømt to års betinget fængsel for skattesvindel og en bøde på over to millioner kroner, og i juni 2017 erklærede en domstol i London tennisstjernen for konkurs. Hovedpersonen selv sagde, at han kunne svare enhver sit. Flere medier skrev, at han havde mistet sin formue, som på et tidspunkt var vurderet til 100 millioner britiske pund (835 mio. kr.), på investeringer i nigerianske olieselskaber.

Han er også en celebrity, hvis kærlighedsliv og skilsmisser har været rigt omtalt. Først var der hans ægteskab med den tysk-amerikanske skuespiller og designer, Barbara Feltus. Da hun var gravid med parrets andet barn, havde han et One Night Stand med en russisk model, som resulterede i datteren Anna. Efter skilsmissen havde han et kort forhold til Alessandra Meyer-Wölden, datter af hans gamle manager og rådgiver. I 2009 blev han i St. Moritz i Schweiz gift med den hollandske model, Sharlely »Lilly« Kerssenberg, med hvem han året efter fik en søn.

Boris Becker havde umådelig succes som tennisspiller og kunne samle millioner foran TV, men privatøkonomisk har han lidt en lang række nederlag, og efter konkurserklæringen i London i sommer bliver der spekuleret i, om hans pengetank er ved at være tom.

»Det er som et ødelagt eventyr. Det er smertefuldt at skrive om det – om en, der engang blev kysset af alle guder,« sagde den tyske Bild-kommentator, Franz Josef Wagner, i juli til The Guardian.