Glyptotekets nye frontkvinde

Efter knap to måneder i direktørstolen er Christine Buhl Andersen begejstret over de mange muligheder, hendes nye arbejdsplads byder på.

Christine Buhl Andersen. Foto: Les Kaner. Fold sammen
Læs mere

Tænk engang at have både egyptologer, klassiske arkæologer og kunsthistorikere i sit personale!«

Det er knap to måneder siden, at Christine Buhl Andersen satte sig i direktørstolen på Glyptoteket i København, og hun er begejstret over de mange muligheder, hendes nye arbejdsplads byder på.

»Det har været en spændende og travl tid, hvor vi både har åbnet to udstillinger - dels udstillingen »Fransk Maleri«, dels udstillingen »Krig og Storm« med vragskatte fra havet omkring Sicilien,« fortæller hun.

»Derudover har vi haft to aftenarrangementer i vores Slow-serie, bl.a. med fokus på mænd og maskulinitet. Og endelig har vi netop haft premiere på vores nye, tværgående projekt, Videnskab/Lidenskab, hvor vi bl.a. samarbejder med Ny Carlsbergfondet og Carlsbergfondet. Første gang tog vi udgangspunkt i vores unikke samling af portrætskulpturer fra Palmyra, den største uden for Syrien, som jo er sørgeligt aktuel netop nu, hvor den enestående kulturarv er i fare for at blive ødelagt i borgerkrigen.«

Det er netop denne mulighed for at arbejde på tværs af forskellige temaer og også tage aktuelle problemstillinger op, der fascinerer Christine Buhl Andersen.

»Glyptotekets enestående samling omfatter hele vores 6.000 år lange civilisationshistorie, og der er mange fine muligheder for også at imødekomme et yngre publikum,« siger hun.

Christine Buhl Andersen kom til Glyptoteket fra KØS – Museum for kunst i det offentlige rum, der under hendes ledelse mere end fordoblede sit besøgstal. Museet har desuden vundet flere hæderspriser for sine innovative tiltag.

Tidligere har hun bl.a. arbejdet sammen med Knud W. Jensen på Louisiana i Humlebæk, været museumsinspektør på Kunsthallen Gl. Strand i København og Sorø Kunstmuseum samt kunstfaglig medarbejder i Kunststyrelsen.

Lige nu er Christine Buhl Andersen både optaget af Glyptotekets langsigtede udstillingsplaner, og af efterårets store særudstilling, »Farao. Magtens ansigt« om oldtidens Egypten fra ca. 2000-1800 f.Kr.

»Vores egyptologer har taget mig med ind i faraoernes helt særlige univers, og jeg kan love publikum, at det bliver en utroligt spændende udstilling,« siger hun.