MTV genopliver musikprogrammet »Unplugged«

Det populære MTV-program, »Unplugged«, der lukkede ned i 2009, vender tilbage til september.

Kurt Cobain under optagelserne til »Unplugged,« som siden blev til det akustisk livealbum »MTV Unplugged in New York,« der blev udgivet den 1. november 1994. Et album, som i øvrigt vandt en Grammy for bedste alternative musikalbum i 1996. Fold sammen
Læs mere

I 1993 hev Nirvana stikket ud, da de i MTVs program »Unplugged« gik akustisk og leverede stærke udgaver af bl.a. »About A Girl«. Siden har mangen kunstner besøgt programmet og leveret akustiske udgaver af deres musik – og sædvanligvis også et cover - indtil programmet lukkede ned i 2009.

Nu har MTV meldt ud, at »Unplugged« vender tilbage med nye episoder fra den 8. september. Og den første, der skal være hovedperson i den episode af programmet reboot, er den canadiske charmør Shawn Mendes.

Til kulturmediet Variety udtaler den 19-årige Mendes, at det var et klip fra 1992, hvor Pearl Jam deltog i programmet, der »gjorde ham hooked på konceptet.«

»Det var ikke så meget den kommercielle, showman-del af det; Det handlede virkelig om musikken,« siger Shawn Mendes til Variety og tilføjer:

»Folk kommer til mine shows uden helt at vide, hvad de skal forvente, og de går igen med oplevelsen af en rigtig rock-pop-koncert. Vi spiller 100 procent af tiden. At kunne filme det og udbrede det til folket, er spændende,« siger Shawn Mendes.

»Unplugged« var på MTVs sendeflade fra 1989 til 1999 og igen fra 2000 til 2009 i, hvad der betegnes som en 2.0-udgave. I den tid har kunstnere som Bruce Springsteen, Bob Dylan, Adele, Lil Wayne, Eric Clapton og Mariah Carey besøgt programmet.

Amani Duncan, som er Executive In Charge of Music for »Unplugged«, siger til Variety, at han ikke er bekymret for, at millenials – generationen, der er født mellem 1980 og 2000 – ikke kender til programmet:

»På MTV er brandets egenkapital stadig så stærk. Det giver en mulighed for at bringe nostalgien tilbage og samtidig rekruttere en helt ny forbruger, som måske ikke kender til Unplugged,« siger Duncan til Variety.

Når Shawn Mendes deltager i »Unplugged«, bliver det på The Theatre At Ace Hotel i Los Angeles. Blandt hans mest kendte sange er »Treat You Better«, »Stitches« og »Mercy.«

»Unplugged« er ikke det eneste MTV-program, som får en renæssance. Også »TRL« (Total Request Live) udkommer med nye episoder. Den første er planlagt til at blive sendt den 2. oktober.