Endelig: 26 år gammelt julehit erobrer førstepladsen på en af verdens mest eftertragtede hitlister

Popdivaen Mariah Carey har fået sit ønske opfyldt til jul: Hendes 26 år gamle julehit »All I Want for Christmas« er for første gang nummer et på den britiske Top 40.

Mariah Carey har holdt »All I Want for Christmas« i live ved talrige lejligheder, herunder ved stort anlagte juleshow, der har turneret over hele verden. Her ved Rockefeller Center i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Segar/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langt om længe!

Hele 26 år efter at julehittet »All I Want for Christmas« så dagens lys, har popdivaen Mariah Careys juleklassiker for første gang placeret sig som nummer et på den klassiske, britiske hitliste Top 40. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Det får selvfølgelig Carey i julehumør.

»Glædelig jul, UK!« udtaler stjernen i en pressemeddelelse med mange udråbstegn.

»Endelig gjorde vi det!!! Vi holder julehumøret i live, til trods for at året har været trist. Elsker jer altid! Joy to the World,« skriver hun – det sidste med sigte til den britiske salme af samme navn.

Coveret fra dengang, der var nogle, der købte cd'er. Fold sammen
Læs mere

Da popsangen blev udsendt 1. november 1994 på albummet med den passende titel »Merry Christmas«, opnåede den omgående popularitet verden over. Også i Storbritannien, men den kunne dengang ikke slå boybandet East 17s sang »Stay Another Day«.

Nu, hvor musikmarkedet er domineret af streaming og download, har sangen igen kunnet gøre sig gældende på hitlisten, når julen nærmede sig. Allerede i 2004 var den tilbage på britisk Top 40, hvor den toppede med en fjerdeplads. Siden er den dukket op hvert år i december og er de seneste par år klatret op til en flot andenplads. I hjemlandet USA opnåede sangen den fornemme førsteplads på Billboard Hot 100 i 2019.

10,8 millioner streamede sangen i den forløbne uge. »All I Want for Christmas« er solgt i svimlende 1,2 millioner eksemplarer på verdensplan og er nummer 84 på listen over de mest solgte sange i musikhistorien.

Godt gået for en sang, det angiveligt kun tog en halv time at skrive.