Sygeplejerske: Skal sundhedspersonalet til at bære ble?

»Fortsætter vi sygeplejersker med at have lige så travlt som i dag, ser jeg kun vanvittige løsninger for fremtiden.« Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkeparti og regeringen er blevet enige om at afskaffe effektiviseringskravet på to procent i sundhedssektoren. Hurra for det. Men er dette en erkendelse af, at vi sygeplejersker har alt for travlt? Det er ikke nok, vi har også brug for flere midler. For vi er udfordret. Fremtiden byder på flere patienter, og vi har brug for flere hænder.

Inden 2019 skal der udarbejdes et nyt system til at styre sundhedsvæsnets udgifter. Lad det nu ikke blive endnu en model, der blot vil spilde vores dyrebare tid. For meget tid går tabt i kringlede arbejdsgange og dokumentation. Løsningen er ikke endnu et effektiviseringssystem i en ny pakke. Vi har brug for midler og konkrete løsninger, der letter vores hverdag og sikrer optimal behandling af vores patienter.

Læs også: Jeg er blevet truet seks gange på to år – pas nu på os, der passer på jer

Fortsætter vi sygeplejersker med at have lige så travlt som i dag, ser jeg kun vanvittige løsninger for fremtiden. Personale i sundhedssektoren kan begynde at bære ble og kateter for at undgå toiletbesøg i arbejdstiden. Vi kan indtage sondemad eller proteindrikke i løbet af dagen i stedet for at spilde kostbar tid på pauser med kollegerne.

Vi kan også stoppe med at tale med vores patienter og yde omsorg. På den måde har vi mere tid til at hakke flueben af i et IT-system. Dette er selvfølgelig groteske og sarkastiske forslag, som jeg ikke ønsker realiseret. Men situationen er grotesk i det danske sundhedsvæsen.

Vi vil gerne have tid til at yde omsorg, for det er derfor, vi er blevet sygeplejersker. Patienterne har brug for vores nærvær og for at kunne give dem det, har vi brug for et godt arbejdsmiljø. Så kære politikere, hjælp os i stedet for at finde på endnu et styresystem med krav, der ikke virker i den virkelige verden. I får også brug for os en dag. Og så ligger vi måske allerede i sygesengen ved siden af jer grundet de hårde arbejdsvilkår.