Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Statsministeren har en ræv bag øret

Statsministerens lyst til at rette og slette er en gymnasielærer værdig, mener Holger Overgaard i forbindelse med sagen om hendes sms'er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsministeren Mette Frederiksen har en ræv bag øret. Overblikket samt lysten til at rette og slette er en gymnasielærer værdig. Det synes nu sikkert, at hun skal censurere, hvilke sms'er der skal sendes videre til Granskningskommissionen. Princippet er enestående og kan danne skole for en ny praksis i landets retslokaler. Med denne retspraksis vil den kriminelle altså solo bestemme, hvilke oplysninger dommeren vil få at se. Retssystemet vil ganske vist blive underholdende, overraskende og lettere vilkårligt, men vil lette arbejdsgangen og hurtigt afvikle den store pukkel af forsinkede sager.

I fremtiden vil domme forventes at kunne gives, før blækket på anklageskriftet er tørt. Lige for loven er et hævdvundet retsprincip. Fremtiden ser lys ud for de kriminelle. Mette Frederiksens selvcensur synes at give et billede af ræven i hønsehuset.

Holger Overgaard Andersen, Vedbæk

Vi håber på Hans Toft

Sophie Hæstorp Andersen er nu blevet overborgmester i København, hvilket kaster vor hovedstad ud i store problemer. Dels når man ser på hendes valgprogram, dels når man ser på hendes førte politik i Region Hovedstaden, må man få bange anelser for, hvordan Københavns fremtid bliver.

Sophie Hæstorp Andersen har tidligere haft store problemer med at lede Region Hovedstaden, men nu er der vel håb om, at denne region går en bedre fremtid i møde. Det Konservative Folkeparti er blevet det største parti i regionsrådet i Hillerød. Det må man respektere, og her håber vi så på, at Hans Toft med sine fantastisk store politiske evner, som han gennem mange år har vist i Gentofte, kan sætte sit præg på Region Hovedstaden, så skandalerne som for eksempel beskæringen og udgiftseksplosionen vedrørende det nye sygehusbyggeri i Hillerød kan stoppes. Det burde være muligt, inden det går helt galt.

Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk

Skyld/uskyld

Ukendskab til loven frikender som bekendt ikke, hvilket betyder, at selvom man ikke kender lovene og deres regler, så gælder de stadig, og man kan derfor dømmes for overtrædelse af dem. Er det ikke minksagen i nøddeskal?

Alle folketingsmedlemmer skal desuden underskrive en erklæring om, at de vil overholde Grundloven, ellers kan de ikke virke i Folketinget. Derfor burde de kunne Grundloven.

Visti Vester, Solrød Strand

Børn bør læse mere

Læser børn nok? Har de nok fritid? Får de nok hjælp til at finde ordentlige bøger og bøger, som passer til dem og deres niveau?

Jeg synes, at børn burde læse mere, da det gør det nemmere at lære og følge med i skolen. Personligt kan jeg rigtig godt lide at læse, det er et af mine frirum, og jeg kan lade fantasien slippe løs. Jeg vil gerne have, at børn og teenagere også får det frirum i deres liv og hverdag. Teenagere nu til dags er mere stressede, end de var for 15 år siden, og jeg tror, at det vil hjælpe at sætte sig ned og koncentrere sig om at læse og ikke skulle tænke på verden uden for bogen.

Læsning skal prioriteres, fordi det kan gøre én mere koncentreret og hjælpe med at læse hurtigere, hvilket er vigtigt både til eksamener og resten af livet.

Læsning kan være mange ting. Det kan også være, at man læser op for sine venner, sin familie – eller sine bamser, for den sags skyld. Man kan også læse undertekster på engelske film, men det hjælper ikke lige så godt på kreativiteten. Det er til gengæld rigtig godt for læsehastigheden.

Jeg synes, at der bør komme flere apps, hjemmesider og ansatte, der kan hjælpe med at finde de bøger, som passer bedst til den enkelte person, for eksempel deres genre, læseniveau, længde og handling, for så vil børn og unge sikkert få mere læselyst og motivation til at læse.

Trine. S .Koed 7.-klasses elev på Hadsund Skole