Galopperende hul i hovedet

Mikkel Anderssons Indspark »Sygdom i systemet« kan kun bekræftes: Min datter har været med sin lille søn gennem et lige så penge- og tidsforbrugende forløb med 1813 som det, MA beskriver.

Herlev Hospital. (Foto: Christian Als/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regionen spilder millioner på, at folk tvinges til at ulejlige telefondamer, sygehuse, læger og sygeplejersker igen og igen om den samme sag. Herlevs børneafdeling er ikke beregnet på vagtlægepatienter, så det er sprøjteurimeligt at blande en sygehusafdeling ind i det. Vi taler jo om akutpatienter/nødhjælp. Om at få stillet en diagnose – og herunder måske få en blodprøve eller lignende rutine, ingen ved jo endnu, om patienten overhovedet skal behandles.

Her er der oven i købet tale om småbørn, som ingen endnu ved hvad fejler. I stedet for undersøgelse kostes folk uforskammet fra sygehus til læge og tilbage igen – måske i dagevis! Min datter var først hos praktiserende læge, så på Gentofte, hvor man virkelig ikke behandler børn(!), men kostede mor og børn videre (den fem-årige måtte med pga. weekenden) til Herlev. Mor var selv syg, af samme infektion, som børnene skulle tjekkes for, så mormor blev rekvireret til hjælp, for ingen kerede sig om det uforsvarlige i at koste rundt med en syg mor, som skulle køre bil og tage vare på to småbørn samtidig.

På Herlev hang en falsk reklame om hurtig hjælp via 1813! Vi startede i et forkert venteværelse, så i et andet forkert, og endelig over i et tredje. Da barnet endelig kom til, var den behandlende læge ikke enig med henvisende praksislæge om, hvad der skulle foretages. Hele halløjet, kørslen, tidsforbruget, nedslidningen af mor og børn, lægens tid, misbrugen af hospitalsafdelingen på Herlev… det hele var overflødigt, da intet blev i foretaget!

Et helt normalt forløb for vagtlægepatienter – og fuldstændig forkert behandlet i 1813-systemet! Tænk, hvad den uprofessionelle, uansvarlige adfærd har kostet skatteyderne! Det ubrugelige system kræver oven i købet, at folk har bil. Ellers kan man overhovedet ikke storme som en vanvittig fra praksislæge til hospital, og fra ét hospital til et andet, eller komme igen næste dag, og næste dag igen… til der (måske) er tid til en blodprøve eller hvilken rutineundersøgelse, »systemet« nægtede at udføre allerede flere dage tidligere. I tider med CO2- og miljøhysteri er det mageløst, at brugen af stadigt flere »velfærdsydelser« kræver, at folk har bil: Vi kører og vi kører for at betjene de myndigheder, der burde betjene os. Så vi endte rystede med at konkludere: Politikere af i dag er simpelthen ikke rigtig kloge, for systemer af den beskrevne art er galopperende hul i hovedet på alle planer.

Lilly B. Tang
Usserød Kongevej 84
2970 Hørsholm