Tolkien får sin egen film

En film om manden, der fandt på historierne om hobbitter, troldmænd og elvere, er på vej.

J.R.R. Tolkiens liv skal nu filmatiseres. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En film om J.R.R. Tolkien, forfatteren bag »Ringenes Herre« og »Hobbitten« er ifølge The Hollywood Reporter bekræftet.Filmen er i udviklingsstadiet, men manuskriptet skulle nu være på plads. Den irske filminstruktør David Gleeson har skrevet manuskriptet.

Filmen skal skildre de vigtigste øjeblikke i Tolkiens liv samt de hændelser, som fik ham til at skrive bøgerne om Bilbo og Frodo i henholdsvis »Hobbitten« og »Ringenes Herre«.

J.R.R. Tolkien var gode venner med C.W. Lewis, der har skrevet fortællingerne om Narnia. Tolkien er uddannet ved Oxford Universitet, hvor han blev bachelor i 1915 med højeste karakter i engelsk sprog og litteratur. Herefter gik han ind i den engelske hær. Han var en del af styrken under Første Verdenskrig, hvor han blandt andet deltog under Slaget ved Somme. Han fik dog skyttegravsfeber og kom på lazaret. Mens han lå på lazarettet begyndte han at skrive mytologisk inspirerede fortællinger.

Tolkien var ekspert i det anglasaksiske sprog og dermed beslægtede sprog som oldnorsk, oldtysk og gotisk. Desuden var han ekspert i litteratur. Han var fascineret af den nordiske tradition og læste myter og epos fra den nordiske mytologi. I sit forfatterskab var han inspireret af asatroen. Gandalf den Grå er inspireret af den nordiske gud Odin, og Tolkien har også brugt Midgård, hvor menneskene bor i asatroen, i sine fortællinger.