Hobbitten får premiere i midten af Middle Earth

Første kapitel i Hobbitten-trilogien havde i dag verdenspremiere i New Zealands hovedstad Wellington, der har skiftet navn til »the Middle of Middle Earth«.

Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens fantasybog Hobbitten havde onsdag verdenspremiere i New Zealands hovedstad, Wellington, hvor tusinder af personer var mødt frem for at få et glimt af filmens skuespillere og instruktør Peter Jackson på den røde løber.

For at markere begivenheden har byens borgmester, Celia Wade-Brown, omdøbt Wellington til »the Middle of Middle Earth« - en reference til navnet på Tolkiens univers, der også danner ramme for hans Ringenes Herre-trilogi.

Hobbitten, der første gang blev udgivet på engelsk i 1937, er en forgænger til Ringenes Herre, der blev udgivet næsten 20 år senere og første gang endte på lærredet i 2001.

Peter Jackson fortæller ifølge Reuters, at produktionen har været en »vanskelig rejse« grundet finansielle problemer hos filmselskabet Warner Brothers, der står bag Hobbitten.

Første kapitel i trilogien, der får premiere onsdag, bærer titlen »An Unexpected Journey«, mens de sidste to kapitler, »The Desolation of Smaug« og »There and Back Again«, får premiere i henholdsvis december 2013 og juli 2014.

»An Unexpected Journey« kan ses i danske biografer fra 12. december.

Se billederne fra premieren: Hobbitfeberen raser igen