Thomas Blachman laver jazz til kaffebørn

Thomas Blachman, Cæcilie Norby og Kasper Winding vil alle udgive numre til fordel for børnene i de sydamerikanske og afrikanske kaffeplantager i løbet af efteråret.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun danske børn med drømme om berømmelse Thomas Blachman hjælper. Han vil over efteråret også være en del af projektet, Coffee Kids Vibes, der skal give børn i kaffeplantagerne i Sydamerika og Tanzania hjælp til at få en uddannelse.

Projektet er sat i søen af den danske jazzmusiker Chris Minh Doky og udover Thomas Blachman vil Cæcilie Norby og Kasper Winding også bidrage til projektet.

Alle tre musikere har komponeret og indspillet et nummer, som bliver udgivet med en måneds mellemrum.

Det første nummer af Kasper Winding bliver udgivet mandag d. 19. september. Titlen er "Autumn is here"

- Kaffe er godt! Især en espresso lavet i Italien, men tænk hvis jeg kan hjælpe et barn i Tanzania med en bedre uddannelse hver gang jeg står i kaffebaren og drømmer om denne lille sorte drik. Dette projekt hjælper de svageste i ’kaffe-fødekæden’ til et bedre og mere åndsrigt liv, mens vi andre drømmer om vores kaffe i den italienske kaffebar. Det er det man i det moderne sprog kalder win win, siger Kasper Winding om projektet.

Håndsrækning til kaffebønderne

Kaffeplantager er ofte præget af fattigdom på trods af, at kaffe er en storsælgende vare i verden. Ideen bag projektet er at hjælpe de fattigste kaffebønder økonomisk via de tre numres indtjening, og skabe fokus på problemet. Kaffebaren Baresso er hovedsponsor bag projektet og donerer yderligere 10.000 kr. for hver af de tre sange.

- I vores del af verdenen er alt meget bekvemt, og vi tager meget for givet. Hvis vi vil, kan vi hver eneste dag gøre en forskel med vores liv. Det er vigtigt at prøve – selv i det små. Vores daglige kaffe er godt sted at starte. Lad os tænke på dem, der gør det muligt - og ikke mindst dem som på trods af kaffens succes stadig har brug for hjælp. En lille forskel kan betyde en masse. Lad os give kaffefamilierne og deres børn en del af kaffesuccesen og hjælpe dem med en bedre fremtid, siger Chris Minh Doky, initiativtager bag projektet.

Andet nummer i rækken er komponeret af Thomas Blachman og udkommer 14. oktober. Tredje nummer er af Cæcilie Norby og udkommer 18. november.

Sangene kan downloades vis iTunes og bliver også udgivet som iPhone-app., hvor man kan læse mere om projektet.