Kasper Winding floppede totalt

Selv ”Sjæl I Flammer” lød ynkeligt fra den gamle popcrooner Kasper Winding. Tilgengæld strålede den nye popprins Vinnie Who.

Skanderborg Festival 2011. Smuk Fest. Kasper Winding Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk kvalitetspop led et stort tab, da Thomas Troelsen besluttede sig for at kvitte scenen og Superheroes for at drive forretning og producere plader og skrive sange for andre.

Den næste generation har ladet vente på sig, enkelte navne som Junior Senior havde et hit eller i bedste fald to. I årevis har der således været fri bane til den ultrapoppede og polerede del af scenen med Nik & Jay, Burhan G, Rasmus Seebach, Medina etc.

Men i sæsonen 2009-2010 skete der endelig noget. En 22-årig purk, tynd som et sugerør, blev ført frem På først den københavnske klubscene og sidenhen på plade under navnet Vinnie Who. Egentligt hedder han Niels Bagge og er fra Solrød, men hans musikalske inspirationskilder er anderledes internationale.

Niels Bagge blander halvfjerdser disco med funk, synth-æstetik fra firserne og stedvist med opdateret house. På sæt og vis trækker han således et spor tilbage til ikke bare Troelsen men til manden, der løb med popstadepechen før ham, nemlig Kasper Winding.

Skanderborg havde allerede booket Vinnie Who til dette års festival inden 2010 udgaven løb af stablen.

Hvorfor stod lysende klart i eftermiddagssolen fredag, hvor omkring 5.000 publikummer havde sat- og stillet sig til rette foran Bøgescenerne. De fik en smittende bombe af underspillet coolness, af ditto attitude og stil. Og de fik en virkelig lækker og velfungerende musikalsk oplevelse. Det var umuligt ikke at blive smittet af Vinnie Whos lækre lyd og fine popmelodier.

Med blot en plade under selerne, har han endnu ikke det store katalog og spille fra. Og det var egentlig den eneste anke i løbet af godt en time. Der var for langt mellem de tracks, som for alvor løftede sig. Det skete tre- i bedste fald fire gange. De sange stod faktisk lige så flotte og stærke som Vinnie Whos næsten selvfølgelige cover af Rolling Stones’ discohit ”Miss You”, der passede perfekt til sætlisten.

Alene tanken om, at vi stensikkert ikke har hørt det sidste- endsige det bedste fra Niels Bagge, er skøn.

I direkte forlængelse af Vinnie Who spillede Kasper Winding på festivalens mindre Rytmehansscene. Godt og vel 500 publikummer var klar, det samme var Winding, der i vanlig lignede den popcrooner, han er med sin skjorte, mørke jakke, hvide bukser og to-farvede sko.

En famlende start gav de første indikationer på, at Kasper Winding var kommet for at relancere sig selv, som tilfældet var med ”Voila”-albummet fra i år, hans bedste i umindelige tider. Sangene derfra fyldte op mens publikum gik. Nye kom til og gik igen.

En smule plet ramte Winding og hans ellers gyngende, nye band, sammensat af musikere med en fælles tilknytning til pladeselskabet Speed Of Sound og dets ejermænd i bandet The William Blakes, med det effektive og ret smukke optemponummer ”Chinatown To Chinatown”, som Winding har lavet sammen med Efterklang.

Derudover ramte Kasper Winding på intet tidspunkt sine gæster foran scenen. Men det var han kold overfor. Og man må respektere ham for at være så kompromisløs.

Desværre var det engelske sangforedrag kedeligt, ja, man stod egentlig og fik mere lyst til at sætte sig ved søbredden med pladeversionerne i ørene og nyde sommerbrisen.

Først efter en time, da det hele var ved at være slut, leflede Winding en smule med det gamle storhit ”Sjæl I Flammer”. Men det lød så elendigt og bedaget, at det næsten forekom ynkeligt.

Hvorfor denne lange fredag-eftermiddag på Skanderborg ikke efterlod blot den mindste tvivl om, hvem der har den, Niels Bagge, Vinnie Who.

Hvem: Vinne Who
Hvor: Bøgescenerne - 4 stjerner

Hvem: Kasper Winding
Hvor: Rytmehans - 1 stjerne

Læs alt om Smukfest - anmeldelser og reportager - klik