Cæcilie Norby modtager ærespris

Den danske sangerinde Cæcilie Nordby modtager FPI’s Ærespris 2010 ved Danish Music Award på søndag.

Portræt af den danske sangerinde Cæcilie Norby, som vinder PFI's ærespris 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIA HEDEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikselskabernes brancheorganisation IFPI uddeler på søndag deres ærespris 2010 - og modtageren bliver den 45-årige sanderinde Cæcilie Nordby. Prisen gives til en kunstner, hvis samlede musikalske karriere har haft betydning for musikbranchen.

”Cæcilie Norby har på elegant vis formået at bevæge sig ubesværet gennem mange genrer og musikalske verdener i mere end 25 år. Og uanset hvilke eventyr hun har kastet sig ud i, har hun med største selvfølgelighed gjort nye destinationer til sine egne musikalske hjem”, skriver jurien.

Cæcile Norby modtager prisen ved det årlige Danish Music Award. Showet bliver afholdt i det københavnske teater Bremen, og er en hyldest til dansk musik.

FPI’s Ærespris har været uddelt siden 2000. Det år fik Gnags prisen - og siden hen har store navne som Gasolin, TV-2 og Anne Linnet modtaget prisen.

Danish Music Award afholdes af musikselskabernes brancheorganisation IFPI, World Music Denmark, JazzDanmark og Folkemusikkens Fælles Sekretariat for at skabe en branchefest på tværs af de musikalske genrer.