Pilou Asbæk modtager fornem pris

En af landets mest travle skuespillere, Pilou Asbæk, modtager mandag den prestigefyldte Ove Sprogøe Prisen.

Få dage før Ove Sprogøe kunne have fejret sin 93-års fødselsdag modtager en af landets mest populære skuespillere, Pilou Asbæk, Ove Sprogøe Prisen 2012 på 30.000 kroner hos Nordisk Film i Valby. Her sammen med Henning Sprogøe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren Pilou Asbæk modtager mandag Ove Sprogøe Prisen. Det skriver bt.dk.

Prisen, der uddeles for syvende gang, gives til en skuespiller eller skuespillerinde, som har gjort en usædvanlig indsats på TV, film eller teatret i løbet af året.

Prisen går til Pilou Asbæk for sin rolle som Birgitte Nyborgs slebne spindoktor i TV-serien »Borgen« samt for sin rolle som faderen, der kapres med sin familie, i biograffilmen »Kapringen«.

- Pilou Asbæk er en af de sjældne skuespillere, som kan kunsten at få en gnist til at springe på lærredet i samme sekund, han viser sig på det. Når først kameraet har fat i Pilous ansigt, så ved man, at man skal være vågen. Så sker der noget. Noget der lever..., har jurymedlem Kim Skotte tidligere udtalt om valget af Pilou Asbæk.

Prisen består af en check på 30.000 kroner, og som modtager af prisen kommer Pilou Asbæk i fint selskab med tidligere prismodtagere, blandt andre Niels Ellegaard, Nikolaj Kopernikus og sidste års modtager Nikolaj Lie Kaas.

Prisen uddeles mandag i Kinografen på Nordisk Film i Valby.

BNB