Ohh... Allright... så siger vi 232 millioner kr.

Hammerslag med rekordpris for et maleri af den amerikanske pop art-kunstner Roy Lichtenstein.

OHH... ALLRIGTH... siger kvinden på telefonen på Roy Lichtensteins maleri, der netop er blevet solgt på Christie's i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et maleri af Roy Lichtenstein med med titlen (og ordene) "Ohh... Allright..." er blevet solgt for 42,6 millioner dollar (232 millioner kroner) ved en auktion hos Christie's i New York.

Det er den højeste pris nogensinde for et kunstværk af den amerikanske pop art-kunstner, men ikke det første store salg ved auktionen, der fordelte sig over to dage. På førstedagen fik Andy Warhols maleri af en cola-flaske hammerslag ved 192 millioner kroner.

Ifølge Christies er "Ohh... Allright..." et prima eksempel på Lichtensteins inspiration fra kommercielt tryk og reproduktion. Og auktionshusets leder for moderne kunst, Tobias Meyer, fastslår, at efterspørgslen på efterkrigskunst og moderne kunst generelt vokset eksplosivt. Men faktisk var der også et overraskende "lavt" hammerslag på et af auktionens berømte pop art-malerier. Andy Warhols "Big Campbell's Soup Can with Can Opener (Vegetable)", forventedes at koste op mod 50 millioner dollar, men prisen endte på "skuffende" 23,9 millioner dollar (130 millioner kroner).

Den hidtidige salgsrekord for et maleri af Roy Lichtenstein var på 16,2 millioner dollar (88 millioner kroner).