Og vinderen er...

Danish Music Awards. For første gang i Danish Music Awards' historie er de yngre, nye navne nomineret til langt flere priser end rutinerede kræfter som Kim Kjukken og Thomas Helmig.

Vinderen af årets Danish Music Awards er ikke længere Anne, Hanne, Sanne, Lis, TV-2, D-A-D eller Dodo & The Dodos. Generationsskiftet i toppen af dansk musik er nemlig allerede forud for årets store, TV-transmitterede musikprisuddeling trådt i kraft. Således er Mikael Simpson, Nephew og debutanterne fra Veto topscorere med hele syv nomineringer hver.

Fremdeles skal det blive interessant at se udkommet af førertrioens interne kamp. Bliver det anmelderyndlingen Simpson, folkets rockorkester Nephew eller de talentfulde men endnu langt fra flyvefærdige Veto, som kan bryste sig af sejr og statuetter ved uddelingen, der løber af stablen lørdag den 3. marts i K.B. Hallen?

Det er dog langt fra givet, at statuetterne skal fordeles mellem Simpson, Nephew og Veto. Navne som den gamle hankat Kim Larsen, de storskrydende hitmagere Nik & Jay og Thomas Helmig vil uden tvivl røre på sig i de fire kategorier, de hver især er nomineret i. Ligesom Peter Sommer og Anders Trentemøller hver har tre chancer for at gå hjem med hænderne fulde.

Det er en jury bestående af ca. 30 fagfolk fra dagblade, magasiner, radio og TV, som står bag nomineringerne af i alt 27 forskellige danske musiknavne. Navne der dækker så godt som alle musikgenrer fra den mest nørdede elektroniske musik over rap til festivalegnet fællesrock. Og netop mangfoldigheden er noget af det, som arrangøreren af Danish Music Awards, pladebranchesammenslutningen IFPIs formand Jens-Otto Paludan fra Universal Music, hæfter sig ved.

»Det er en fornøjelse at se så bredt et udsnit af musiklivet repræsenteret, både genre- og generationsmæssigt. DMA er en levende illustration af, hvor meget der sker i musikken lige nu,« siger Jens-Otto Paludan.

Det er dog ikke kun på den danske scene, at der er sket et markant aldersskift i år. Også i de få udenlanske kategorier, er det nye navne, som topper dukselisterne. Arctic Monkeys og Gnarls Barkley konkurrerer om æren i kategorierne årets nye navn og årets udenlandske album. I sidstnævnte kategori dog med Johnny Cash, popfænomenet Justin Timberlake og det mageløse, engelske rockorkester Muse.

Kun to kategorier ved Danish Music Awards synes at være afgjort på forhånd: Årets Danske Børneudgivelse. Her er opsamlingsalbummet fra børnenes melodi grand prix, MGP, så tårnhøj en favorit, at udgivelsen helt og aldeles skygger for alternative vindere. Og så var debutskiven »Det Passer« fra århusianske Johnson flere niveauer over alle andre danske rapudgivelser i det forgangne år.

Danmarks Radio transmitterer live fra prisuddelingen i K.B. Hallen, der har Jacob Riising som vært og Thomas Helmig, Nephew, Nik & Jay, Natasja, Veto og Rasmus Nøhr blandt de optrædende.

De 2000 billetter til K.B. Hallen er nu til salg via Billetnet.