Mit København: Heino Hansen

AOK tog en snak med komiker Heino Hansen om det bedste, værste og sjoveste ved København.

Foto: PR / Nikolai Linares

Hvad laver du for tiden?
»Jeg er aktuel med showet "FEM - on Tour", som man kan opleve på Bremen i København på lørdag 9. september. Det er et absurd godt show, hvis jeg selv skal sige det. Showet er simpelt: Stand-up i sin pureste form, set gennem fem komikeres øjne. Du kommer til at grine uafbrudt i to timer«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg flyttede til København i 2009, samme år som jeg for alvor startede med komik. Det første år lejede jeg et værelse hos Tobias Dybvad på ydre Vesterbro.
Jeg er født og opvokset i Næstved - hvilket min stand-up i den grad bærer præg af. Min humor og levering har jeg medbragt fra det sydsjællandske. En bonderøvs logik vil der nok altid være noget sjovt over«.

Hvor bor du selv i dag?
»Hvidovre. Har netop købt min første lejlighed, sammen med min forlovede Cecilia«.

Læs også: Guide: Otte fede steder nær Den Røde Plads

Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Jeg har aldrig følt mig så HJEMME, som jeg gør nu i Hvidovre. Det kan selvfølgelig skyldes, at det er min lejlighed. Men Amager har i den grad været med til at udvikle mig som menneske. Det var på Amager, jeg skrev mine første shows og havde min opvækst som komiker«.

Hvad er det bedste ved København?
»Du behøver aldrig at kede dig. Uanset om du har penge eller er broke, så er der altid et tilbud til dig. Der er plads til mangfoldighed i København - og det varmer mit hjerte enormt meget. Mennesker kan være sig selv og har lov til at være dem, de er, uden nogen kigger skævt til det«.

Hvad er det værste ved København?
»Trafikken når man er i en taxa. For helvede hvor jeg har brugt mange penge på at holde stille på Åboulevarden - og så selvfølgelig deres fodboldhold ude i siloen på Østerbro«.

Læs også: Guide: Her kan du spise i Kødbyen

Er københavnere sjove?
»Som udgangspunkt er københavnsk humor ikke min kop te. Jargonen i København er meget hård, så humoren er sgu lidt onkelagtig på den dårlige måde.
Jeg tror ikke, at københavnere keder sig nok i deres opvækst til som sådan at udvikle deres egen kreativitet nok«.

Hvad er det sjoveste sted i København?
»Joe & The Juice. Vær der i 10 min og indrøm at du har grinet af scenariet mindst én gang«.

Hvordan er comedy-scenen i København lige nu?
»Den sprudler. Der er et enormt velfungerende undergrundsmiljø lige nu. Open-mikes fra mandag til torsdag på barer, cafeer og klubber - og der er både talenter og publikummer nok hver eneste uge. Den Glade Gris har open-mike hver torsdag kl. 20. Det var i præcis det lokale, at dansk stand-up startede i starten af 90erne. Det er så ægte, som det kan blive - kig forbi«.

Hvilke steder kan du anbefale?
»Lystig bodega på Amager er Danmarks bedste værtshus. Peter Sommer ejer biksen, og han er i sig selv bedre underholdning end resten af værtshusene tilsammen. Mokkariet på Jagtvej hvis du skal sidde og arbejde i gode omgivelser. Kokkeriet hvis du vil imponere damen med en ekstravagant date - og Pub & Sport, hvis du vil tabe en fadøl til mig i pool«.

Læs også: Guide: Her spiser du godt i Københavns Lufthavn

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg tager ud til jazzfestivalen hvert år. Men en ting, jeg lige vil anbefale til alle, der ikke har prøvet det, er Bas under Buen. Dåseøl og god musik under Bispeengbuen på Nørrebro. Det kan et eller andet magisk«.

Hvad ville du vise en turist i København?
»Et billede af den lille havfrue. Så kunne de nå at opdage, hvor kedelig en attraktion det er, og bruge dagen på noget andet i stedet«.

Hvis jeg har en fridag i København?
»En gåtur rundt i gaderne med Cecilia. Ingen planer - bare telefonen slukket og øjnene åbne. Så går vi ind de steder der ser spændende ud«.