Lurer du også med på andres mobilskærme? Så er du ikke alene

De fleste har det ok med at vise store følelser, når de ser film - også mens de befinder sig offentligheden, viser rundspørge om mobilstreaming af film og Tv-serier.

Ung pige på gaden i Tokyo har gang i to mobiltelefoner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Har du også prøvet at opdage, at folk ser med over din skulder, når du streamer film og serier på din mobil eller Ipad? En undersøgelse foretaget af Surveymonkey for Netflix viser, at næsten halvdelen (45 %) af dem, der streamer under rejser med offentlige transportmidler, har taget en fremmed i at lure med på deres skærm.

Undersøgelsen viser også, hvordan streamerne (og lurere) reagerer på den ufrivillige medsening. 11 % svarer, at de har prøvet at få en serie eller film spoleret ved at lure på en andens skærm.

Der er nationale forskelle. I Sydkorea har hele 24 % fået spoilet en film eller serie, fordi de ikke kunne holde øjnene for sig selv.

Der kan også være positive effekter. Mere end en fjerdedel (27 %) af dem, der streamer på farten, har oplevet at falde i snak med en fremmed om den serie eller film, de ser.

Selvom medsening er udbredt, er det kun 18 % af de adspurgte i undersøgelsen, der svarer, at de skammer sig over, hvad de har set offentligt, mens 77 % aldrig kunne overveje at stoppe filmen midt i det hele, uanset om der er tale om sexscener eller andet man ellers gerne vil holde for sig selv.

I den globale undersøgelse har Netflix blandt andet spurgt til, hvordan vi har det med at vise følelser offentligt, og dertil svarer 67 % af Netflix’ medlemmer, at de er mere end villige til at leve sig helt ind i yndlingsserien eller -filmen med følelserne uden på tøjet, mens de er på farten - også selvom det betyder, at de kommer til at dele intime scener med fremmede i toget, såsom at fælde tårer i bussen eller skraldgrine på gaden.

På verdensplan er de mexicanske, colombianske og chilenske bingere dem, der viser flest følelser, når de streamer på farten - modsat er de tyske bingere dem, der er bedst til at holde sig i skindet, når de binger offentligt, viser undersøgelsen.

Tendensen til offentlig seriesening er øget væsentlig efter at blandt andre Netflix har gjort det muligt at downloade serier, så man slipper for dyr streaming via trådløse netværk, og ifølge Wireds klummist Angela Watercutter rokker tendensen ved grænsen mellem det offentlige og det private.