Lars von Trier får Sofie Gråbøl som stjerne

Den tidligere »Forbrydelsen«-skuespiller skal krydse klinger med en seriemorder i instruktørens kommende Tv-serie »The house that Jack built«

Sofie Gråbøl skal for første gangh i sin karriere arbejde sammen med Lars von Trier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Branchebladet The Hollywood Reporter kalder Lars von Trier den »kontroversielle, danske filminstruktør«, og i dag under den igangværende filmfestival i Berlin kunne bladet fortælle, at instruktøren har skaffet sig et andet stort dansk navn til at spille med i hans kommende TV-serie om en seriemorder, nemlig skuespilleren Sofie Gråbøl.

Nyheden blev annonceret under festivalen i en pressemeddelelse fra TrustNordisk og Zentropa, der beskriver hendes rolle som en af de kvinder, hvis veje krydser en seriemorder.

Filmselskabet Zentropa har tidligere annonceret at den amerikanske stjerne Matt Dillon skal spille seriemorderen i Lars von Triers serie, der har titlen »The house that Jack built«.

Den amerikanske skuespiller Riley Keough, der blandt andet har spillet med i »Mad Max, Fury Road« og den biografaktuelle »American Honey« har også fået en rolle i serien.

Det har tidligere været annonceret, at den schweiziske skuespiller Bruno Ganz, der blandt andet er kendt for at spille Adolf Hitler i »Undergangen«, også har en rolle i filmens handling, der strækker sig over en periode på tolv år.

Filmen er fortalt ud fra seriemorderens synsvinkel, og han beskrives som en høj-intelligent morder, der har perfektioneret kunsten at begå mord. Men efterhånden som politiet kommer i hælene på ham, begynder han tage flere og flere chancer.

Optagelserne på serien begynder til maj i den svenske by Trollhättan, hvor Lars von Trier har optaget flere af sine film. Desuden vil der blive optaget flere scener i København, hvilket er første gang siden instruktørens musical “Dancer in the Dark” i 2000.

At dele af TV-serien skal optages i Danmark, skyldes blandt andet et produktionstilskud fra Københavns filmstøtteordning Copenhagen Film Fund på godt en million euro.

- Copenhagen Film Fund er meget stolte af, at Lars von Trier vil optage dele af hans serie i København, efter at have arbejdet i udlandet i mange år, siger Copenhagen Film Funds direktør Thomas Gammeltoft i en pressemeddelelse.

“The house that Jack built” får dansk premiere i 2018.