Her er klodens mest betydningsfulde

En brasiliansk præsident, en republikansk "soccermom" og en admiral, der bifalder bøsser i kampuniform. De er alle at finde på Times årlige liste over klodens mest betydningsfulde ledere.

Lady Gaga er med på listen sammen med Ben Stiller og Prince. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad har pop-divaen Lady Gaga til fældes med Amerikas præsident, Barack Obama, og Tyrkiets premierminister Tayyip Erdogan?

Jo, de er står såmen allesammen på magasinet Times årlige liste over personer, der har størst betydning for, hvordan vores verdens ser ud. De nøje udvalgte stjerner, magthavere og erhvervsfolk, bliver inddelt i kategorier såsom ledere, helte, kunstnere og tænkere.

Se hele listen her: The 2010 Time 100

Øverst på listen over de mest indflydelsesrige ledere, finder man i år den brasilianske præsident, Luiz Inácio Lula da Silva. 

Da han blev valgt i 2002, overtog han et land, der haltede bagefter på sundhedsområdet. Siden har Lula gjort en stor indsats for sundhedsreformer og vækst i Brasilien.

- Det, som Lula ønsker for Brasilien, er det, vi engang kaldte den amerikanske drøm, skriver Time i sin beskrivelse af verdens mest indflydelsesrige leder.

På listen efterfølges præsidenten af computerfabrikantens Acer Groups topchef, J. T. Wang og den amerikanske admiral Mike Mullen, der blev verdenskendt for at ville tillade homoseksuelle, at gøre tjeneste i hæren. 

- Uanset hvordan jeg ser på det, kan det ikke undgå et urolige mig, at vi har en politik, der tvinger unge mænd og kvinder til at lyve om hvem de er, for at kunne forsvare deres landmænd, sagde han i en tale til Senatets våbenkommite.

Danskerne droppet

Sidste år havde Danmark hele to personer med på top-100 listen: Daværende klimaminister Connie Hedegaard og mærkevareanalytikeren Martin Lindstrøm. Men i år er vi ikke med.

Til gengæld er der rigeligt med kulørte navne, på de forskellige indflydelseslister. Tag for eksempel fodboldspilleren Didier Drogba, skuespilleren og komikeren Ben Stiller, musikeren Prince og gadekunstneren Banksy.