Fuld af fattig fantasi

Børn kan som bekendt være grusomme, og både den 11-årige dreng Jess og den jævnaldrende pige Leslie bliver ubarmhjertigt mobbet i skolen i en lille amerikansk provinsby.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Oven i købet må Jess døje med en hel håndfuld søstre, og hans forældre mangler altid penge, så livet et slet ikke let. Altså er det ikke så sært, at Jess gerne følger den opfindsomme Leslie ind i en skovklædt og hemmelig fantasiverden, som de døber Terabithia og har helt for sig selv.

Mystiske væsener færdes tilsyneladende i Terabithia, men ude i virkelighedens verden slår døden uventet ned, og familiefilmen »Terabithia - Et hemmeligt land« forvandler sig brat til en grum tragedie.

Det er underligt, selv om det naturligvis ikke overrasker dem, der har læst Katherine Patersons roman fra 1976, som filmen er baseret på. Vi andre aner ikke rigtigt, hvad vi skal stille op med denne discount-produktion, som er ubehagelig i sine mobbescener fra børnenes skole og præget af en nødtørftig form for fattig fantasi, når vi befinder os i den pauvre Narnia-kopi Terabithia.

Forholdet mellem virkelighed og eventyr er simpelt hen helt ude af balance i denne triste lille historie, så hvis man vil have virkelighedsflugt, der virkelig virker, skal man finde sig en anden film at se.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse