Efter angreb på Salman Rushdie: Nu efterforsker politiet dødstrussel mod J.K. Rowling

Hun udtrykte sin sympati for forfatteren Salman Rushdie, der i sidste uge blev udsat for et knivangreb i USA. Siden er forfatteren J.K. Rowling blevet mødt med en dødstrussel.

J.K. Rowling skriver på Twitter, at politiet også efterforsker andre dødstrusler mod hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske forfatter J.K. Rowling, skaberen af blandt andet Harry Potter-universet, strøg hurtigt til tasterne, efter at den britisk-indiske forfatter blev angrebet under en forelæsning i den amerikanske delstat New York.

Mens Salman Rushdie lå i respirator og blev behandlet for sine skader, skrev J.K. Rowling på sin Twitter-profil om de »forfærdelige nyheder«, hun havde modtaget.

»Jeg har det virkelig skidt. Jeg håber, han er o.k.,« skrev hun.

Den slags tilkendegivelser har der været mange af siden angrebet. Men en kommentar under opslaget, der nu er pillet ned, har siden påkaldt sig stor opmærksomhed.

»Bare rolig, du bliver den næste,« var der en, der skrev.

Ifølge den britiske avis The Guardian har profilen skrevet opslag, hvor vedkommende hylder den mand, der angreb Salman Rushdie.

Nu er en efterforskning af sagen i gang, skriver blandt andet The Guardian.

»Vi har modtaget en anmeldelse om en onlinetrussel, og betjente efterforsker sagen,« har en talsperson for politiet sagt ifølge The Guardian.

I et Twitter-opslag oplyser J.K. Rowling i øvrigt, at politiet i forvejen var i gang med at efterforske andre trusler.

De længerevarende konsekvenser for 75-årige Rushdie er, at han risikerer at miste sit ene øje, mens nerverne i den ene arm er beskadiget. Det samme er leveren. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOEL SAGET.

Virksomheden Warner Bros Discovery (WBD), der står bag filmatiseringen af bogserien om Harry Potter, udtrykker ifølge The Guardian sin støtte til J.K- Rowling og andre forfattere.

»Vi står sammen med hende og alle de forfattere, historiefortællere og kreative mennesker, der modigt giver udtryk for deres kreativitet og holdninger. WBD tror på ytringsfrihed (...) og støtter dem, der giver udtryk for deres synspunkter i det offentlige rum,« lyder det i en udtalelse fra virksomheden.

»Vores tanker går til Sir Salman Rushdie og hans familie efter den meningsløse voldshandling i New York. Virksomheden fordømmer på det kraftigste enhver form for trussel, vold eller intimidering på grund af forskellige meninger, overbevisninger og tanker.«

Salman Rushdie blev fredag udsat for et knivangreb, efter at han i 33 år har levet under den fatwa, der blev udstedt mod ham som reaktion på romanen »De sataniske vers«, som mange muslimer fandt blasfemisk.

Ifølge anklagerne blev Rushdie stukket i omegnen af ti gange, og han pådrog sig en række »alvorlige« skader. Han har desuden gennemgået en operation, der varede i flere timer.

Søndag kom det  frem, at Rushdie ikke længere er tilkoblet en respirator. Meldingen er, at Rushdie risikerer at miste sit ene øje, mens både leveren og nerverne i den ene arm er beskadiget.