Disse stjerner kopierede Bee Gees-falsetterne

Take That var ikke de eneste, der med stor succes kogte suppe på Bee Gees' hits. Lyt dig her igennem stjernernes versioner af Gibb-brødrenes bidrag til musikhistorien.

I 1983 indspillede Dolly Parton Bee Gees-sangen »Islands In The Stream« med Kenny Rogers. Fold sammen
Læs mere
Foto: HUGO PHILPOT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske er du af yngre dato, hvorfor det ikke falder dig helt lige for at discoskråle med på Bee Gees-sange som »Massachusetts«, »Holiday« og »You Should Be Dancing«. Til nøds kan du måske nynne med på omkvædene i sange som »Stayin' Alive« og »Night Fever«.

Men de tre Gibb-brødre i The Bee Gees - Barry, netop afdøde Robin og tvillingen Maurice, der døde i 2003 - er at finde i langt mere musik, end man lige skulle tro.

Ikke blot kunne de to boybands Take That og Boyzone i 1996 takke det noget ældre boyband for coverhits som »How Deep Is your Love« og »Words«; det samme gjaldt Beyoncé og hendes band, Destiny's Child, i 2001, da de hittede med Bee Gees-coveret »Emotion«:

I 1995 var det de alternative fyre i Faith No More, der lånte »I Started A Joke« (nedenfor) og fire år tidligere kunne Ozzy 'Prince of Darkness' Osbourne ikke holde sig for fin til at fortolke Gibb-brødrenes megahit, »Stayin' Alive«.

Efterligning er som bekendt den ypperste form for smiger, og det måtte brødrene, der gjorde falsetstemmerne til en stil, lære allerede tidligt i karrieren - der begyndte med singlen »Spicks & Specks« i 1966:

I 1969 adopterede Janis Joplin »To Love Somebody«, og omtrent samtidig begyndte Kongen selv, Elvis Presley, at optræde med Words-hittet, som kan ses i en øm live-version her:

»Words« var oprindeligt skrevet til Cliff Richard, men da han aldrig mødte op for at indspille sangen, besluttede brødrene at gøre det selv.

Senere gjorde countrystjernen Dolly Parton Elvis kunsten efter og tog hittet »Islands In The Stream« til sig, da hun indspillede det med Kenny Rogers i 1983.

Gennem tiden har også Michael Bolton, Nina Simone, Olivia Newton-John og Al Green kunnet komme med i Bee Gees-coverklubben, så selv om 65-årige Barry Gibb nu er last brother standing, så holder de mange kopihits måske liv i bandet i mange år endnu.