Dansk rapper er eftersøgt af politiet – alligevel udgiver pladeselskab ny single

Den danske rapper Jamaika udgiver ny single, selv om han er efterlyst af politiet i forbindelse med et knivstikkeri. »Vi agerer inden for lovens rammer,« lyder det fra rapperens pladeselskab.

Politiet mistænker den danske rapper Jamaika for at begå et knivstikkeri i Esbjerg i oktober. Arkivfoto fra Roskilde Festival 2016: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 24-årige Sharmarke Omar Ali, der rapper under kunstnernavnet Jamaika, er i disse dage efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi. Han er eftersøgt i forbindelse med efterforskningen af et knivstikkeri begået i Havnegade i Esbjerg 6. oktober.

Rapperen er mistænkt for at have begået knivstikkeriet, hvor en 23-årig mand blev lettere kvæstet. Episoden fandt sted efter uoverensstemmelser mellem de to personer. Politiet oplyser i sin efterlysning, at man ikke skal kontakte rapperen, da han kan være farlig.

Til trods for at rapperen er efterlyst, kom der mandag alligevel en ny single på gaden fra Jamaika​, der er tilknyttet selskabet Universal Music.

Casper Bengtson er managing director i Universal Music Danmark, der udgiver Jamaikas musik. Han understreger, at udgivelsen har været planlagt længe, så det altså ikke er en pludselig indskydelse. Han ønsker ikke at forholde sig til, om timingen af udgivelsen er passende.

»Hos Universal Music agerer vi inden for lovens rammer, og vi vil til enhver tid samarbejde med myndighederne. Samtidig er det vores forpligtelse som et af Danmarks største musikselskaber at bidrage til en musikalsk og kulturel mangfoldighed i det danske samfund. Derfor er det afgørende for os også at kunne give stemme til kunstnere, som færdes i hårdere miljøer, end vi selv ville acceptere at være en del af. Det betyder hverken, at vi bakker op om vold eller mangler samarbejdsvilje over for politiet.«

Fokus på musik

Rapperen har somaliske rødder og er opvokset i Vejle. Han har en forhistorie i det kriminelle miljø, og ifølge B.T. har han tilbragt ni år af sit liv i fængsler og på ungdomsinstitutioner. Han har i et tidligere interview med DR fortalt, at han ville droppe kriminaliteten og fokusere på musikken.

»Jeg er ude, og det er en ny start. Jeg er kommet ud meget mere fokuseret og målrettet end nogensinde før,« sagde Jamaika til DR.

I 2016 optrådte rapperen på Roskilde Festival, og de seneste år har han hittet med flere forskellige numre. Hans største hit har været nummeret »Blodskudt«, der er streamet mere end 12,8 millioner gange på Spotify.