Bond begejstrer danske anmeldere

Daniel Craigs måske sidste Bond-film bliver belønnet med et væld af stjerner af de danske avisanmeldere. »Spectre« er dog langt fra perfekt, og især titelsangen irriterer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENOIT TESSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smukke kvinder og onde skurke, biljagter og eksplosioner, ulastelige jakkesæt og forbavsende ny teknologi.

Den nye James Bond-film, »Spectre«, har alt, hvad en James Bond-film skal have, og anmelderne i de danske aviser kvitterer med en mindre stjerneregn og et væld af superlativer.

Den 24. film i rækken om den britiske agent med kodenavnet 007 og licens til at dræbe er vellykkede 148 minutters ramasjang, lyder vurderingen fra anmelderne. Der er især roser til instruktør Sam Mendes og hovedrolleindehaver Daniel Craig, der muligvis har lavet deres sidste Bond-film sammen.

»»Spectre« er god, ja sammen med forgængeren, »Skyfall«, hører den til blandt de bedste Bond-film, der er lavet i seriens historie,« skriver Kristeligt Dagblads Henrik Wivel.

»»Spectre« har med Daniel Craig den bedste Bond-karakter siden Sean Connery i 1960erne og Timothy Dalton i 1980erne. Hvad der udmærker de tre skuespillere er maskulinitet, handlekraft og ikke mindst smerte. Disse maskuline træk har instruktøren Sam Mendes et udsøgt blik for,« skriver han og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Samme karakter giver Jyllands-Posten, hvor anmelder Katrine Sommer Boysen under overskriften »Bedre end nogensinde før« skriver:

»Daniel Craig har aldrig været bedre som Bond. Hans stenhårde fysik og sammenbidte ansigt forlener ham med en uudgrundelighed, der klædeligt komplicerer figuren. Hans replikker er fyldt med humor, men de leveres som træfsikre kuglestød.«

BT og Børsen giver ligeledes fem ud af seks stjerner til forestillingen, mens Berlingske, Ekstra Bladet og Politiken kun kan svinge sig op på fire styk hver. Selv om »Spectre« er både flot og underholdende, har den sine svagheder, lyder det fra blandt andre Ekstra Bladets Henrik Quietsch, der især er skuffet over filmens overskurk spillet af østrigske Christoph Waltz.

»Selv om han gør, hvad han kan (og plejer), så er Christoph Waltz’ Frank Oberhauser altså ikke nær så interessant eller sinister som Javier Bardems Silva i forgængeren. Hans karakter virker sært underskrevet og umotiveret,« lyder dommen.

Danske Jesper Christensen spiller en anden af filmens skurke, den døende Mr. White. Trods massiv omtale er Jesper Christensen kun med i cirka fem minutter, men han gør det godt, mener anmelderne.

Det gør den britiske sanger Sam Smith til gengæld ikke. Han står for filmens temasang, »Writing’s on the Wall«, som bestemt ikke falder i anmeldernes smag. Ifølge Bo Green Jensen fra Weekendavisen er sangen »langt under standard«, mens Politikens Kim Skotte mener, at den »lyder som noget fra Britain’s Got Talent« - en britisk version af X Factor.

Publikum i James Bonds og Sam Smiths hjemland har dog taget godt imod sangen, der som den første Bond-sang nogensinde har nået førstepladsen på den britiske hitliste.