Bertelsen og Brügger til Radio 24syv

Den kendte talkshow-duo Mikael Bertelsen og Mads Brügger bliver kanalchefer på Radio 24syv.

Det succesfulde makkerpar fra DR2 Mikael Bertelsen og Mads Brügger bliver kanalchefer på landets nye public servicekanal Radio 24syv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver den 'skæve' talkshow-duo, blandt andet kendt fra programmet 'Den 11. Time' på DR2, som kommer til at lede programudbuddet på Danmarks nye landsdækkende public service kanal, Radio 24syv.

De to tidligere medværter skal være fælles kanalchefer på Berlingske Media og People Groups radiosatsning, der får premiere 1. november. Deres ansvar bliver populært sagt at stå for udviklingen og indkøb af de indslag, som ikke er nyheder på Radio 24syv.

Har stået bag et utal af succeser

Og man kan i hvert fald ikke beskylde de to herrer for gå i ét med tapetet i det danske medierum. DR-makkerparret har skabt den ene public service blockbuster efter den anden - både sammen og hver for sig.

Mikael Bertelsen har igennem i mere end et årti udviklet og været vært på talrige populære DR2-satsninger, med 'DR2´s Talkshow' fra 1999, 'De uaktuelle nyheder' fra 2002 og 'Den 11. time fra 2007 som nogle af de mest kendte programmer.

Rødder i DR-jord

I talkshowet 'Den 11. time' delte Mikael Bertelsen værtsskrivebord med programmets medredaktør, Mads Brügger. Radio 24syv's to nye kanalchefer har begge vokset deres journalistiske rødder store i DR-jord.

Men selvom Mikael Bertelsen er 'opvokset' i Danmarks radio, var det ikke en svær beslutning at takke ja til en plads i chefstolen hos DR's nye konkurrent, da jobtilbuddet blev en realitet, fortæller han til Berlingske.

- Det her er første gang, der kommer en meningsfuld radio uden for DR. Det er en enestående chance for at lave noget spændende. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvad man kan med radio, som ikke har været prøvet før, forklarer Mikael Bertelsen, der ikke er sikker på, han havde sagt ja til jobbet, hvis det var blevet uden DR-makkeren Mads Brügger.

Bertelsen uden Brügger?

- Når man skal opfinde noget fra bunden, er det godt at være to til at finde på ting, som man kan holde hinanden op på. På den måde undgår vi også at finde på selvfølgeligheder, forklarer Mikael Bertelsen.

Mikael Bertelsens makker i kanalchef-stolen, Mads Brügger, har siden 1996 været journalist og TV-tilrettelægger på Danmarks Radio, hvor han blandt andet har skabt de satiriske dokumentarserier 'Yallahrup Færgeby' og 'Det røde kapel'.

Der skal være plads til chancer

Mikael Bertelsen vil som kanalchef holde fast på, at Radio24syv ligesom DR skal være med til at opspore og udklække fremtidens radiotalenter. Derfor bliver det ikke udelukkende kendte talende hoveder, der vil bryde igennem æteren, når radiostationen går i luften 1. november. Masser af spirende talenter får også chancen for at vende op og ned på opfattelsen af, hvordan et radioprogram kan skrues sammen.

- Jeg var så usikker, at jeg dårligt kunne udtale mig eget navn i sin tid, da jeg startede på DR. Men jeg fik lov og tid til at lære. Men vigtigst af alt blev der plads til at lave tingene på min egen måde. Radio24syv skal også turde at tage den slags chancer, forklarer den ene halvdel af Radio24syv's kanalchefs-team.

Tidligere programredaktør på DR

Mikael Bertelsen har sideløbende med sin TV-produktion i Danmarks Radio også stået bag udviklingen af flere radioprogrammer på P1 og P2. I perioden 2003 til 2006 fungerede Mikael Bertelsen som kultur- og underholdnings-redaktør på DR2, hvor han blandt andet stod bag tv-succeser som 'Jul på Vesterbro', 'Drengene fra Angora' og 'Normalerweize'.

Siden 2006 har Mikael Bertelsen været ansat i Danmarks Radio som programudvikler og vært. Senest stod han bag DR2's voksenjulekalender 'Bertelsen på Caminoen' og ’Læsegruppen Sundholm’.

Med ansættelsen af Mikael Bertelsen og Mads Brügger er ledelsen af Radio 24syv på plads. Udover de to kanalchefer består ledelsen af nyhedschef og stedfortrædende radiodirektør, Suzanne Moll og radiodirektør, Jørgen Ramskov.

De to nu tidligere DR-folk har deres første arbejdsdag på Radio 24syv 1. august.

TV: Nye kanalchefer der vil lave sindssyg natradio