Bartender underdog løber med DM

Det var et ubeskrevet bartenderblad, der tog fusen på favoritterne til DM i klassisk cocktail 2014.

Foto: PILAR OLIVARES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag formiddag tog Jimmy J. Bæk fra Mini Bar fusen på alle favoritterne og vandt Danmarksmesterskaberne i cocktails med sin cocktail, "Rasmus i Narnia".

For at deletage i konkurrencen skal man være medlem af Dansk Bartender Laug, og søndag formiddag var omkring 40 af disse samlet på Moltkes Palæ i København for at lave Danmarks bedste cocktail.

Flere af byens kendte cocktailbarer var tilstede med deres spidskandidater klar til at dyste om den fine titel som danmarksmester. 

Selvom cremen af Danmark var samlet, var det et lille ubeskrevet blad, der løb med titlen.

Til daglig arbejder den 25-årige Jimmy J. Bæk som bestyrer på Mini Bar i indre København. Selvom om Mini Bar ikke er en cocktailbar, så går Jimmy meget op I, at de cocktails, de har på kortet, er af høj kvalitet og med en god portion kærlighed.

"Hellere have fem kvalitetscocktails på en 90'er bar, end 10 og så lege cocktailbar," forklarer han.

Top tre blev som følger:

DM 2014 Klassisk Cocktail:
1. Plads Jimmy Jepsen Bæk, MiniBar, København V
2. Plads Matias G Reisis Svensson, FUGU/dinbar.dk, København K
3. Plads Carsten Brakner, Madam Chu´s, København K

Selvom Jimmy kun har været med i Dansk Bartender Laug i to år, har han allerede deltaget i mange workshops og konkurrencer for hele tiden at blive dygtigere.

"Det gælder om at få respons på sine fejl og have det i baghovedet hele tiden," forklarer han.

Det var også derfor, det tog fusen på branchen, da Jimmy J. Bæk trak det længste strå i en meget tæt finale mod bl.a. Hardeep Rehal (3xDM vinder og top 10 ved VM red.).

Helt ekstraordinært blev fem personer kvalificeret til finalerunden, så det var med rystende hænder og et bankede hjerte, at det hele blev afgjort med en smag af kardemomme og karamel.

Det hele kom da også bag på ham selv, men han forklarede det således: "Det er resultatet af at ha' lært af en helvedes masse fejl og selvfølgelig en god portion held".

Nu kan Jimmy se fremad mod VM i Sydafrika til sommer, hvor han skal repræsentere Danmark og kæmpe om titlen som verdensmester.

Der blev også dystet i Flair, som er showdisciplinen, hvor der kastes og jongleres med flasker. Her kan man sige, at Fidels ligger et stykke foran andre flaskesvingende barer.

DM 2014 Flair:
1. Plads Mathias Daa Løfquist, Fidels Århus
2. Plads Christophe Daudigny, Fidels Århus & Fidels København
3. Plads Michael Dahlstrøm, Fidels København