3. låge: Da Future Islands leverede årets must-see tv-optræden

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Samuel T. Herring ved Future Islands koncert på dette års Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det handler om at gribe chancen, når den viser sig. Det kan Baltimore-trioen Future Islands om nogen skrive under på. Efter otte år som hårdtarbejdende indieband i mellemklassen fik de i marts lov til at optræde med deres nye single »Seasons (Waiting On You)« i David Lettermans »The Tonight Show«. Bandet gjorde egentlig som de plejede, men for de mange, der oplevede forsanger Samuel T. Herrings på én gang rablende og rørende optræden for første gang, var det en lille åbenbaring, som bare måtte deles med vennerne på de sociale medier. Se selv hvorfor her:

Klippet spredte sig hurtigt som en steppebrand, og siden har publikumstallet til deres koncerter kunnet tælles i tusinder fremfor hundreder. Klippet forvirrede ligeså meget som det fascinerede, og folk måtte bare opleve gruppen live. Bl.a. på dette års Roskilde Festival, hvor de spillede en af årets mest hypede koncerter.

Hvad havde ham forsangeren gang i? Med sin tætte krop og vigende hårgrænse lignede hans en krydsning mellem Marlon Brando og Phil Collins. Hans dedikerede danse-moves lagde sig i et udefinerbart ingenmandsland mellem far-sexet og far-kikset. Og så sang - og growlede! - han som om, at mente det med hver eneste fiber i hans krop. Skulle man græde eller grine? Måske begge dele.

Som enhver proper internet-dille kastede klippet et overflødighedshorn af sjove gif-animationer og memes af sig. Især Herrings dansemoves blev dyrket intenst, og hvis du skulle have mod på at lære et par af hans trin, så findes der da også flere udførlige guides rundt omkring. Det bliver stensikkert et hit til firmaets julefrokost.

Lyt til Future Islands' »Singles« her