Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Trads’ jantelov på steroider

Ifølge Trads skal vi ligefrem bekæmpe de absurd rige. Men hvem vil så holde samfundet kørende, når disse mennesker beslutter at pakke deres forretning sammen og forlader Danmark? Vil Trads?

Mersiha Cokovic. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 25. april udgav avisen.dk David Trads’ indlæg, »Tid til opgør mod de vulgært rige«, som indeholder en pæn portion afsky over for nogle af de mennesker, der har knoklet hele deres liv for at opnå det, de færreste af os har.

Folk, som har investeret tid (væk fra deres kære og ting, de hellere ville bruge tid på), sved og tårer i den tilværelse, som vi i dag misunder, og ikke mindst folk, som hvert år betaler millioner til vores alles velstand.

Blandt de mennesker, som Trads ikke har noget tilovers for, er Asger Aamund og Lars Seier Christensen. Asger, fordi han angiveligt udstiller i forvejen svært stillede danskere i adskillige TV-programmer, »Asger og de nye danskere« på DR, og Lars, fordi han flasher sin formue på sociale medier.

Ifølge Trads skal vi ligefrem bekæmpe de absurd rige. Men hvem vil så holde samfundet kørende, når disse mennesker beslutter at pakke deres forretning sammen og forlader Danmark? Vil Trads?

Det tror jeg næppe, da han tidligere har givet udtryk for, at socialt ansvar ikke er hans ansvar, men statens, siden han betaler skat (dengang var der nok tale om flygtninge, som Trads mente, vi skulle modtage mange flere af).

David Trads glemmer, at den selvsamme Lars Seier, som han udstiller som en, der er blevet rig på andres bekostning, betaler skat i Danmark, har stiftet en bank, som hvert år bidrager med trecifret millionbeløb til statskassen og ikke mindst har over 600 vellønnede ansatte, som ligeledes betaler skat i Danmark.

Desuden har denne mand placeret Danmark på verdenskortet i cykling og F1-verdenen, hvert år støtter han et utal af projekter, foreninger og hjælper der, hvor staten har fejlet.

Asger Aamund har, som David Trads selv skrev, tjent mange penge, og han har også et navn, enhver dansker kender, så hvorfor har han brug for at promovere sig på landsdækkende TV? Fordi han keder sig? Fordi han ikke har andet at give sig til?

Har det nogensinde slået Trads, at visse mennesker gerne vil yde noget til samfundet, andet end at betale skat og overlade de mest udsatte til staten, som har svigtet dem, gang på gang. De mennesker, som angiveligt udstilles i disse programmer, er ikke tvunget til at deltage. Det er noget, de selv ønsker, i håb om, at denne mand vil lære dem noget, de ikke selv var klar over.

I samme indlæg skriver Trads: »JEG ER PÅ INGEN MÅDE modstander af ulighed. Tror faktisk at en rimelig grad af ulighed er motiverende. Selv har jeg haft job, som har givet mig tre-fire gange mere i løn end de fleste – og jeg tjener fortsat rigtigt godt.«

Vil det sige, at det er ok at være i det øverste samfundslag, så længe David selv befinder sig der, men ligeså snart man når et niveau, uopnåeligt for ham, er det vulgært og skal bekæmpes?

Nu kan man undre sig over, hvad en perker som jeg, der bor i socialt boligbyggeri i Ishøj, får ud af at forsvare samfundets øverste lag. Og for at være helt ærlig, ved jeg det ikke selv.

Jeg fik bare kvalme af at læse denne jantelov på steroider, som indeholdt så meget misundelse, afsky og opfordring til at bekæmpe dem, vi så stærkt har brug for. Jeg har nemlig selv været i en situation, hvor jeg har nydt godt af andres hårdt tjente penge. Og det har David Trads, sjovt nok, også.

Jeg synes ikke, der er noget så ucharmerende, som en journalist, der skælder ud på dem, der har betalt for hans uddannelse og forsørget ham i studieårene.