Lars Seier: Jeg kan se logikken i ny regering

Erhvervsmanden og Liberal Alliance-støtten, Lars Seier Christensen kan "sagtens se logikken" i en ny regering, som Anders Samuelsen opfordrer til.

Lars Seier Christensen på talerstolen ved Liberal Alliances landsmøde i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen får nu udtalt støtte i sin opfordring til at danne en ny regering fra finansmanden Lars Seier Christensen.

LA-formanden har i forbindelse med dagens landsmøde opfordret statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde til forhandlinger med henblik på en ny flertalsregering bestående af de fire partier i blå blok.

"Jeg kan sagtens se logikken i det, for det har jo været en smule rodet de senere måneder, må man sige. Så hvis det er måden at gøre det på i forhold til at gennemføre liberalpolitik, så bakker jeg selvfølgelig op om det," siger Lars Seier Christensen, der understreger, at det er en beslutning helt og holdent for partiets ledelse.

Lars Seier Christensen har været omtalt som både partiets pengemand og nestor, men han deltager på landsmødet i Aalborg som privatperson, understreger han. Dog er han en af dagens programsatte talere, ligesom han fik en særskilt tak i partiformand Anders Samuelsen for sit økonomiske bidrag gennem tiden via Saxo Bank. En pengestrøm, der er under afvikling.

På spørgsmålet om ikke Liberal Alliance risikerer at miste sin liberale profil ved at indgå i en regering svarer Lars Seier Christensen, at det handler om indflydelse.

"Jeg tror, at ingen vil indgå i et regeringssamarbejde, hvis der ikke forinden lå et regeringsgrundlag med tilstrækkeligt hensyn til de målsætninger, som Liberal Alliance har. Man må bare erkende, at der skal 90 mandater til at gennemføre politik," siger han.

Skal Lars Seier Christensen pege på en bestemt politisk sag, som han er glad for, at Liberal Alliance har været med til at gennemføre, lyder svaret:

"Det mest synlige må være registreringsafgiften, det er sgu til at tage og føle på," siger han med henvisning til sænkelsen af den generelle registreringsafgift på biler fra 180 til 150 pct.