Debattører forsvarer Stine Bosse: Du er en sur gammel mand, Asger Aamund

De to debattører, erhvervsmanden Asger Aamund og journalist og forfatter David Trads, er røget i totterne på hindanden i kølvandet på et omdiskuteret debatindlæg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted / Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Asger Aamund er en sur gammel mand«, og »David Trads er bedrevidende og helt ude i skoven.«

To markante stemmer i den danske flygtningedebat, den kendte erhvervsmand Asger Aamund og debattør og journalist David Trads, er røget i totterne på hinanden.

»Danmark har ikke brug for en syndflod af daglejere fra Nigeria og gedehyrder fra Somalia«. Sådan indleder den kendte erhvervsmand Asger Aamund sit seneste debat-indlæg i Berlingske. I indlægget retter han en hård kritik af en anden af dansk erhvervslivs kendte skikkelser, Stine Bosse, som han mener fører an i en dansk ’indvandre-radikal loge’.

Angrebet på Stine Bosse kommer efter, at hun tidligere på sommeren kritiserede integrationsminister Inger Støjberg(V), fordi ministeren har foreslået, at Danmark bør indrykke annoncer i udenlandske aviser for at skræmme indvandrere fra at rejse til Danmark.

Men Aamunds kritik falder bestemt ikke i god jord hos journalist og debattør David Trads.

»Asger Aamund er en sur gammel mand. Hans holdninger er udtryk for en gammeldags kolonialistisk tankegang,« fortæller David Trads, da BT fanger ham på mobilen.

Ifølge David Trads er Asger Aamund både ’perfid’ og komplet ’ubegrundet’ i sin kritik af Stine Bosse, som han mener rejser en væsentlig debat med sin kritik af integrationsministerens ’skræmmekampagne’.

»Jeg synes han er meget ubehagelig og nedladende overfor for folk, der er på flugt. Det liv Aamund fører, og som jeg selv fører, ville jo slet ikke kunne lade sig gøre, uden de mange indvandrere vi har i Danmark. Tænk på alle de mennesker der kører vores taxaer og busser, som gør rent og passer vores ældre på plejehjemmene. Det er simpelthen en grovhed at reducere dem til 'daglejere og gedehyrder',« mener David Trads.

Stand-up-komiker Sebastian Dorset har tidligere blandet sig i politiske debatter, og har blandt andet skrevet taler for tidligere udenrigsminister og SF-formand Villy Søvndal. Ligesom David Trads, forstår komikeren heller ikke Asger Aamunds kritik.

»Det er jo ikke fordi Stine Bosse selv er hoppet i en båd, og har sejlet ’daglejere’ og ’gedehyrder’ fra Afrika til Danmark’, men Aamund ved åbenbart altid, hvad der er den ’rigtige løsning’. Hans eneste problem er, at han nogle gange blive nød til at stoppe med at tale, så han kan nå at trække vejret,« siger Sebastian Dorset til BT.

»Jeg var engang i radioprogrammet ’Mads og Monopolet’ med Asger, og det var fantastisk, for når han begyndte at tale, kunne man gå ud og hente kaffe og spise en tre retters menu, og når man kom tilbage snakkede Asger stadigvæk«, fortæller Sebastian Dorset.

Hovedpersonen selv, Asger Aamund, har dog svært ved at tage kritikken alvorligt.

»Vi er jo nødt til at se problemerne i øjnene, og jeg er simpelthen så træt af de bedrevidende typer som Stine Bosse og David Trads, de er helt ude i skoven,« fortæller erhvervsmanden til BT.

Han mener, at debatindlægget er skrevet i en ’sober’ tone, og uenig i, at det skulle være et ’perfidt’ og ’nedladende’ personangreb.

Til gengæld glæder Asger Aamund sig over den direkte kritik fra David Trads.

»Jeg bliver glad når David Trads kalder mig ’en sur gammel mand’. Når man ikke kan slå igennem med argumenter, slår man jo i bordet, og Trads har jo overhovedet ingen forstand på det her«, slutter erhvervsmanden.

BT har talt med Stine Bosse, som ikke ønsker at kommentere på Asger Aamunds kritik.