Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Studieuegnede

Claes Kastholm Hansen: Fem danskere på indflydelsesrige poster og - takket være demokratiet - med indtægter, som kun en meget lille minoritet af deres landsmænd nogensinde kan opnå.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem fotos i Berlingske Magasins artikel om SFs børnebande. Billedteksterne siger det hele: Astrid Krag, sundhedsminister, ufaglært - Jesper Petersen, politisk ordfører, ufaglært - Thor Möger Pedersen, skatteminister, ufaglært - Nanna Westerby, fhv. MF, studerende - Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet, ufaglært. Groft sagt har ændret en detalje i billedteksterne: Hvor der stod stud.scient.pol. eller lignende, har vi skrevet ufaglært, fordi de pågældende hverken studerer eller har gennemført en uddannelse, de fylder bare op i statistikken på det universitet, de er indskrevet på.
De er altså med til at hæve gennemsnitstiden for universitetsstudiers varighed. Groft sagt har to henstillinger. Den ene er, at disse ikke-studerende melder sig ud af studiet, hvorved de hjælper uddannelsesminister Morten Østergaard med at få forbedret færdiggørelsestiden for universitetsstuderende. Den anden er, at fhv. folketingsmedlem Nanna Westerby, 28 år, som angives at studere »socialvidenskab og arbejdsliv« på RUC, opgiver at fylde op på studiet og i stedet giver sig til at studere arbejdsliv i praksis, dvs. får sig et rigtigt job. Det er aldrig for sent.